SØRREISA: Markering av Arbeidernes frihetsdag er en tradisjon i Sørreisa. I år er det Sørreisa Ap og Fagforbundet som står bak arrangementet. SV er ikke med ved denne korsveien.

– Vi samles på Kramvigbrygga på ettermiddagen 1. mai til taler, appell, sang og musikk og kaffe og kaker. Vi håper folk stiller opp. 1. mai er langt fra noe utdødd tema. Det er mer aktuelt enn noensinne å markere dagen, i ei tid hvor vi ser at velferdsordningene våre angripes og vi har flyktningekrise, sier leder av Sørreisa Ap, Otto Skogheim.

Appell ved Dahlø

Han er glad for å ha fått Synnøve Søndergaard som hovedtaler. I tillegg til henne skal styremedlem i Sørreisa Ap og Troms Ap, Paul Dahlø, holde appell. Dahlø skal også dra trekkspillet og underholde med musikk sammen med Stian Bjørklund på fløyte.

Hovedparolene for dagen er «Arbeid for alle», «Styrk Forsvaret i nord», «Nei til sosial dumping», «Velferd skal ikke være butikk» og «Nei til regjeringens inntektssystem for kommunene».

– Ingenting om kommunereformen?

– Nei, vi har ikke tatt med noe om reformen. Årsaken er at det er delte meninger om dette spørsmålet. I Sørreisa Ap har vi uttalt politikk på at vi ikke vil gå ut og tilrå hva folk skal stemme. Folket skal få avgjøre sjøl, og så vil vi lytte til dem når vi skal votere i kommunestyret, sier Otto Skogheim.

Norsk Folkehjelp

Under markeringa blir det også bøsseinnsamling til Norsk Folkehjelps aksjon «Sammen for flyktninger».

Noe 1. mai-tog blir det ikke i Sørreisa.

– Vi har ikke tradisjon for å gå i tog. De som ønsker å delta i tog må dra til Finnsnes, og det er grunnen til at vi har lagt vårt arrangementet til ettermiddagen, sier Otto Skogheim.