FINNSNES: Utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommuner sier ja takk til fortausutbygging langs Sandvikveien og videre langs Skogenveien til Stranda-krysset. Riktignok så fremst at det lar seg løse med nødvendige grunnavståelser. Utvalget sier også ja takk en forlenget oppgradering av Helsesenterveien fra krysset ved Øvre Hamna til rett forbi Hågen-krysset.

Det bekrefter utvalgsleder Kjetil Johnsen.

– Det at vi får gjort alt dette innenfor den vedtatte budsjettramma er faktisk en skikkelig gladsak, smiler Johnsen.

Tre entreprenører

I utgangspunktet var det nemlig ikke planlagt at det skulle etableres noe fortau selv om Sandvikveien skal oppgraderes. Anbudsrunden ga imidlertid et så gunstig utfall at det gjorde det mulig å få det etterlengtede fortauet på plass.

– Det er tre entreprenører som er antatt i forhold til de tre strekningene som nå skal oppgraderes, og de vil alle starte i hver sine ender hvor alle vil ta hensyn til skolestart, Finnsnes i Fest og den type ting. Det er tre veldig anerkjente entreprenører, så jeg tror dette kommer til å gå veldig greit, sier Johnsen.

Målselv Maskin skal ta seg av veioppgraderingene langs Sandvikveien/Skogenveien, TP Maskin skal ta Helsesenterveien og Norvald Jørgensen skal ta oppgraderingene i sentrum. Samtlige veiarbeider er en del av et fjernvarmeprosjekt.

Overraskelser

Som ved alle store prosjekter, så er utvalgsleder Johnsen klar over at det også her - i forbindelse med de omfattende veioppgraderingene i og rundt Finnsnes - kan bli overskridelser.

– Nå har vi kartlagt alt av stikkrenner og vannledninger, men man vet jo aldri hva man kan finne når man begynner å grave. Det kan jo hende at det ligger noen overraskelser, men jeg tror likevel ikke det blir noen store overskridelser her, mener Johnsen.

Det han synes er synd er at det ikke blir noe fortausutbygging helt ut til enden av Skogenveien.

– Men vi skal i alle fall prøve å få gjort noe med de trafikale utfordringene for de myke trafikantene ved Kleivatoppen, for rundt bergnabben der skal det være fullt mulig å utvide litt, noe som i alle fall vil gi bedre sikt i denne omgang. Og i alle fall begynner vi å nærme oss et fullverdig fortau hele veien.