GIBOSTAD: - Motorbrøl er navnet på avslutningsdemonstrasjonen vi har for elevene ved avdelingen for Teknikk og industriell produksjon VG 1 her på Senja videregående skole på Gibostad. Tidligere har skolen stått for opplegget, i år har vi overlatt alt til elevene, forteller lærer Oddbjørn Richardsen.

Forberedelser

Og elvene har forberedt dagen godt.

– Motorbrøl som vi har 26. mai er en framvisning av hva vi har fått til gjennom skoleåret. Da viser vi blant annet fram motorene vi har mekka på gjennom vinteren. Motorer vi har skrudd helt fra hverandre og så satt sammen igjen. I tillegg har vi tatt kontakt med en rekke eiere av motorkjøretøyer av forskjellig slag som har sagt seg villig til å stille opp. Det kommer flere biler, lastebiler, traktorer, motorsykler, firhjulinger, mopeder, ja det meste du kan tenke deg av motorkjøretøyer, forteller en engasjert elev, Arne Ivar Åsmo Hansen.

Han forteller videre at det er folk som stiller ut sine egne biler, og at det kan bli noe for enhver smak.

– Det er privatpersoner som stiller opp med sine egne kjøretøyer og når det gjelder biler vil du finne alt fra sportsbiler til veterankjøretøyer,

Han berømmer skolen og linja han har valgt. Han påpeker at han har hatt et meget interessant skoleår, og det var noe han visste han ville få da han valgte denne linja.

- Denne linja er den som gir deg flest valg videre. Har du Teknikk og industriell produksjon VG 1, kan du gå videre på et meget bredt felt, den kan bringe deg videre til alt fra bøssemaker til skipper på båt. Selv tar jeg sikte på å bli anleggsmaskin-mekaniker, forteller han.

– Kjøre lastebil

En annen som også har det helt klart for seg hva hun vil bli, er Susanne Knutsen.

- Helt fra ungdomsskolen av har jeg hatt det klart for meg at jeg ønsker å kjøre lastebil. Det gjør hele familien og det vil jeg også gjøre, så til neste år blir det transportlinja.

Hun har satt pris på tiden hun har hatt på Gibostad.

– Det har vært lærerikt å gå denne linja og få mekkinga inn i blodet. Det er meget interessant og det er kunnskaper jeg kan få bruk for senere. Vi jobber sammen i gruppe på tre og alle her er meget inkluderende, det har aldri vært noe tull fordi jeg er jente, sier hun.

Mekker: Denne gjengen har mekka sammen gjennom skoleåret. Fra venstre Susanne Knutsen, Tore Johansen og Vegard Hanssen. Foto: Birger Caspersen