FINNSNES:  – Norsk Bobilforening har først og fremst støttet de sakene som NBCC har tatt opp og jobbet med i mange år, sier redaktør i Bobil og caravanmagasinet, Bjarne Eikefjord.

– For når det gjelder disse sakene som er omtalt, så er det noe vi har jobbet med siden før 2008, understreker Eikefjord, som legger frem både referater og protokoller som dokumentasjon.

Utredningsarbeid

Den største jubelsaken det er vist til dreier seg om at det 4. april ble innført en ny ordning som gjør at bobiler over 3.500 kilo registrert som M1 (personbil) avkreves bompenger på linje med personbiler under 3.500 kilo.

Økt hastighet for bobiler over 3.500 kilo, reduksjon i fergetakstene for bobiler og EU-kontroll kun hvert andre år for bobiler var andre saker det var vist til.

– Alt dette har vi jobbet med og spilt inn til både sittende og tidligere regjeringer. Vi har også bidratt med en god del utredningsarbeid, poengterer Eikefjord.

- Glade for at de er kommet på banen

Eikefjord forteller at de i NBCC over mange år har hatt mye og tett kontakt opp mot samferdselsdepartementet, stortingsrepresentanter og myndigheter. Han var også på høring i EU-parlamentet i Brüssel i fjor i en annen sak, og tok da i uformelle samtaler med de som har ansvar for typegodkjenning og førerkortdirektiv i EU-kommusjonen også opp bobilrelaterte saker. Blant annet justering av vektgrenser for førekortklasse B.

– Bobilforeninga har vi egentlig ikke sett så mye til tidligere før dette siste året, men vi er glade for at de nå er kommet på banen og støtter de sakene vi har tatt opp og jobbet med i mange år, sier Eikefjord.

– Merkelig logikk

President i Norsk Bobilforening, Kurt Terje Jenssen, stiller seg hoderystende til Eikefjords utspill.

– Dette er ikke noe nytt. Hver gang vi er ute med noe, så kommer de med at de har jobbet med saken i ørten år før oss. Det pussige er jo at det først er når bobilforeninga kommer inn at det blir gjennomført ting, for hvis de har jobbet så effektivt med disse sakene i så mange år, hvorfor har det ikke skjedd noe før nå?, spør Jenssen.

– Men hvorfor nevnte dere ikke NBCC i jubelsaken?

– Vi snakker ikke bare for våre medlemmer, men for bobilentusiaster generelt. Hva slags forening de tilhører betyr ikke så mye, for dette er saker som gagner oss alle, poengterer Jenssen.

President Kurt Terje Jenssen i Norsk Bobilforening er ikke så veldig imponert over utspillet fra Bjarne Eikefjord. Foto: Kirsti Seljenes