FINNSNES: - Planen er nettopp det - å få folk opp av sofakroken, komme seg ut og få rørt litt på seg, forteller Frode Wiggen som er daglig leder ved treningssenteret.

Liv og røre

Han tror nemlig at mange ønsker trene, men kanskje kvier seg litt fra å gjøre det inne på et treningssenter.

- Noen synes kanskje det er litt skummelt, og dette kan kanskje være starten på en mer aktiv hverdag, sier han og forklarer:

- Tilbudet er gratis, ufarlig og alle kan delta uansett hva slags form man er i - til og med om man aldri har jogget eller løpt før.

Planen er nemlig å få etablert en organisert løpegruppe som skal møtes hver tirsdag kveld for å løpe sammen fra Stamina ved Refa Brygge til og rundt Finnsnesvannet i sentrum - og tilbake.

- Vi har valgt å gjøre det inne i byen for å lage litt liv og røre. Det er litt artig når det skjer noe og målet er å få med så mange som mulig, sier han.

Utvider kanskje

Selv om man ikke er medlem av Stamina, er man hjertelig velkommen.

- Hvis dette viser seg å bli veldig godt mottatt, vil vi kanskje utvide på sikt og holde foredrag om bruk av pulsklokke og hvordan man kan trene styrke etterhvert, forteller han.

- Dette koster ikke mer enn din egen innsats, legger han til.

Wiggen påpeker videre at det skal være ulike opplegg hver gang, slik at løperundene ikke blir for ensformige.

- Det hele varer nok en liten time inkludert oppvarming og 20 minutter effektiv løping eller gange. Intervalltrening er den mest effektive måten for å få opp kondisjonen på, sier han avslutningsvis.