FINNSNES: Beskjeden kom rett etter at hun kom hjem fra jobb søndag kveld.

- Jeg var utslitt og det gikk ikke opp for meg med det samme, forteller hun til Folkebladet og fortsetter:

- Etter å ha landet på jorda igjen, tenker jeg at det er utrolig gøy at jeg er med videre. Det er mye spennende som skjer framover nå.

Finale i juli

Neste steg for 24-åringen er å snakke med en kjoledesigner.

- Vi skal lage den kjolen jeg skal ha på meg under selve finalen 30. juli. Jeg må nok også øve på «catwalken», sier hun og ser fram til en «beauty camp» i Oslo om en stund.

Årsaken til at Thomassen gikk videre til finalen er ifølge henne selv en helhetsvurdering av det hun har gjort så langt i konkurransen.

- Jeg er for eksempel veldig fornøyd med promoteringsvideoen min. Det er gøy å se at det jeg har lagt ned mye tid og ressurser på faktisk kommer meg til gode, sier hun. (se den øverst i saka)

- Hvordan er forholdet finalistene imellom?

- Ekstremt god faktisk. Vi skal muligens starte en egen YouTube-kanal hvor vi skal snakke om ulike ting, men vi bor såpass langt unna at vi sjelden får tid til å møtes, svarer hun.

- Din største konkurrent?

- Camilla De Souza Devik fra Trondheim er nok min største konkurrent, svarer Thomassen.

- Tør ikke tenke

Hvis 24-åringen, som har sine røtter i Midt-Troms, vinner hele sulamitten, er det Miss Universe som står for tur.

- Jeg tør ikke tenke mye på det nå, men fokuserer heller på delmålene jeg har satt meg. Hvis jeg kommer så langt hadde det vært utrolig morsomt, sier hun.

Hun studerer for å bli vernepleier, og hun legger ikke skjul på at det er litt vanskelig å holde fokus på skolearbeidet akkurat nå.

- Eksamensperioden min var for eksempel midt under filminnspillinga, så vi brukte ikke så langt tid på den. Jeg er imidlertid veldig takknemlig for all hjelp jeg har fått i den anledning, sier hun.

Savner Finnsnes

Drømmen til Thomassen er naturligvis å vinne Miss Norway 2016, slik at hun kan delta i Miss Universe.

- Jeg ønsker å sette Norge på kartet igjen. Vi har ikke vunnet siden Mona Grudt vant i 1990, sa hun til Folkebladet i februar.

- Føler du et ansvar overfor unge jenter?

- Selvsagt. Det er viktig å te seg riktig og opprettholde verdiene man har ervervet seg fra barndommen, svarte hun.

Avslutningsvis poengtere Thomassen at hun savner Finnsnes.

- Det er en utrolig fin og koselig by. En av de beste barndomsminnene jeg har er da jeg satt i fjæra på Finnsnes og lekte. Forrige gang jeg var på Finnsnes var for tre år siden i en begravelse. Jeg håper å kunne dra tilbake under andre omstendigheter, sier hun.

Finalen avgjøres på følgende måte:

  • 10 prosent: SMS-avstemming.

  • 30 prosent: Dommerne.

  • 60 prosent: Aktivitetspoeng.

Linn Adriana Thomassen, med røtter fra Finnsnes, er videre til finalen i Miss Norway 2016. Det hele avgjøres 30. juli. - Jeg tør ikke tenke mye på det nå, men fokuserer heller på delmålene jeg har satt meg. Hvis jeg kommer så langt hadde det vært utrolig morsomt, sier hun. Foto: Privat