FINNSNES: En tidgiver er en person som gir av sin tid til andre mennesker og brukere av Blå Kors sine tilbud. For øyeblikket pågår en landsomfattende kampanje for å verve flere slike tidgivere, også fra Midt-Troms.

– Å være tidgiver handler om å gi av sin tid til andre mennesker. Det trenger ikke være de store tingene, men for eksempel at man tar seg tid til å ta en kaffe med noen, eller at man går til butikken sammen, forteller Maria Erichsen.

Hun og Eirin Toppen er ansiktene utad for den pågående kampanjen. 1. april startet de to friluftslivstudentene på den lange turen fra Nordkapp til Lindesnes - for nettopp å jakte tidgivere.

– Og det samtidig som vi får vi ta del i noen fantastiske naturopplevelser - dette blir minner for livet, smiler Toppen.

Givende tidgiving

Fredag var duoen innom Finnsnes en tur, før turen gikk videre til det eneste stedet i Midt-Troms hvor Blå Kors faktisk er etablert - Sørreisa.

Solveig Ljones Mathisen fra Sørreisa, som har vært medlem i Blå Kors hele livet, satte pris på besøket. Hun, som selv har vært tidgiver i en lang rekke år, ser behovet for å verve flere. Blant annet for å opprettholde et populært tilbud i Sørreisa, som er en del av Blå Kors Ung.

– Vi har drevet et lavterskel klubbtilbud for barn og unge i Gottesjord forsamlingshus siden 1982. Der har vi en masse forskjellige tilbud - mekking, biljard, bordtennis og så videre, men det viktigste for de unge er å bli sett av voksne som bryr seg, understreker Mathisen.

– Jeg tviler på at det finnes noe mer givende enn å sette av tid til en slik klubb, supplerer Toppen og Erichsen.

De to jentene understreker at man slettes ikke behøver å være voksen for å melde seg som tidgiver.

Bestemmer selv

– Hvis man melder seg som tidgiver, risikerer man da å måtte bruke hvert ledige øyeblikk?

– Neida, man sier selv ifra hvor ofte man kan tenke seg å hjelpe til, og det trenger ikke å være så mye heller - alt av tid man gir hjelper på, smiler Toppen og Erichsen.

De to understreker at tidgiverkonseptet er lavterskel, og på ingen måte skal oppleves som en bøyg for de som gir av sin tid.

– Enn om man bor i en kommune hvor Blå Kors ikke er representert?

– Man kan melde seg likevel, og kanskje kan man for eksempel reise til Sørreisa for å bidra på en klubbkveld en gang iblant. Uansett - om man ikke melder seg, så er det viktigste at man bruker tid på andre mennesker og gir en hjelpende hånd til de som trenger det, poengterer programansvarlig i Blå Kors, Amund Gillebo.

TUR: I forbindelse med kampanjen går Eirin Toppen og Maria Erichsen fra Nordkapp til Lindesnes. Turen kan følges på Instagram og Snapchat. Foto: Privat