FINNSNES: – Målet var først å samle inn 10.000 kroner. Da vi så hvor bra det gikk på løpsdagen turte vi å håpe på 15.000 kroner, men vi fikk sjokk da vi begynte å telle opp, sier 9-klassing ved Finnsnes ungdomsskole, Sigrid Norheim.

For den endelig summen ble nemlig betydelig større. Sponsorløpet, som Norheim initierte sammen med medelevene Grethe Wassbakk og Regine Larsen, ga et resultat på hele 26.214 kroner.

Pengene går i sin helhet til Prosjekt Haiti, noe som får prosjektleder Ingvill Konradsen Ceide til å juble.

– Det er kjempeflott! De tre jentene har virkelig stått på og gjort en utrolig jobb, skryter Ceide.

Innsats for andre

Jentetrioen har arrangert sponsorløpet i forbindelse med at de tar valgfaget ”Innsats for andre”. Dette er et valgfag som tar sikte på å gi elevene en innføring i frivillig arbeid og holdningsskapende arbeid.

– Hvordan kom dere på å arrangere et sponsorløp?

– Vi fikk ideen da faren min, som jobber hos Nordborg, fortalte at de hadde skikkelig suksess da de arrangerte sponsoløp. Da tenkte vi at også vi kunne få det til, sier Norheim.

Sponsorløpet fant sted ved Finnsnesvatnet. Alle elevene ved Finnsnes ungdomsskole ble invitert til å ta del i løpet, men det var valgfritt om man ønsket å hente inn sponsor.

– For det skulle ikke ligge noen tvang bak dette, forklarer jentene.

– Var det lett å få elevene med på løpet?

– Ja, men kanskje aller mest elevene fra samme trinn som oss - og åttendeklassingene.

Fikk 300 boller

Jentene har lagt ned mye arbeid i arrangementet, blant annet brukte de mye tid på å få ut budskapet om sponsorløpet. Trioen har også lagt ned en innsats for å hente inn sponsormidler til premier.

– Eleven som sørget for å samle inn flest penger - hele 2.500 kroner - fikk førstepremien. Vi fikk også sponset 300 boller fra Bakehuset til arrangementet, sier Norheim.

Jentene legger ikke skjul på at det ga mersmak å lykkes så godt med arrangementet. Og til sommeren skal de få gjøre enda mer innen temaet innsats for andre. Da reiser de nemlig til Haiti for å være gruppelerede under sommerleiren til Prosjekt Haiti.