FINNSNES: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen la mandag ut på sin NTP-turné, som skal pågå helt frem til begynnelsen av juni. I mai skal ministeren i møte med de tre nordligste fylkeskommunene.

– Ønsker innspill

Første reisemål på samferdselsministerens turné er Agder-fylkene, der NHO sto bak et innspillsmøte for næringslivet.

– Vi ønsker innspill og synspunkter fra mange ulike hold i arbeidet vårt med ny Nasjonal transportplan. De neste månedene vil vi derfor reise land og strand rundt for å lytte, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding fra samferdselsdepartementet.

28. februar la fagetatene Jernbaneverket, Kystverket, Statens vegvesen og Avinor frem sine forslag til hvordan penger og prosjekter bør prioriteres i den neste nasjonale transportplanen.

På sin pressekonferanse etter presentasjonen trakk samferdselsministeren frem Senja.

– Vi må hjelpe hverandre og lage et best mulig transportsystem for hele landet. Mange av næringsbedriftene våre, spesielt fiskeriindustrien, skal altså transportere varene sine ikke bare på fylkesvegene ut fra Senja, men helt ut til markedet i Europa. Og da kan en kork eller kø i Oslo være like problematisk som en dårlig vedlikeholdt vei for å komme til E6.

Best mulig

I Grunnlagsdokument Nasjonal transportplan 2018-2029, er det blant annet foreslått å omklassifisere FV855/FV86 mellom Buktamoen og Silsand til riksvei.

Utbedring av innseilingsrenna til Senjahopen er også gitt høy rangering og er ført opp med 117 millioner kroner i utkastet til Nasjonal Transportplan (NTP).

- Nå er vi for fullt inne i en prosess på politisk hold, sier Solvik-Olsen i pressemeldinga.

Grunnlagsdokumentet er på høring med frist 1. juli 2016 slik at folk og næringsliv skal kunne få mulighet til å si sin mening. Den nye nasjonale transportplanen skal legges fram for Stortinget våren 2017.

– Et bredt offentlig ordskifte og innspill fra mange hold er med på å styrke og utvide regjeringens grunnlag for å fastlegge prioriteringer og økonomiske rammer for den nye transportplanen, avslutter samferdselsministeren.