LONDON: Klokka 18 lokal tid i ettermiddag gikk startskuddet for «Norwegian Cod Feast» (Den norske torskefesten) i en av Londons gater.

- Her er kjempestemning, sier Randi Karlsen fra Husøy-bedriften Brødr. Karlsen til folkebladet.no.

Hun er i den engelske hovedstaden sammen med Inger Larsen, Gerd Rydning, Gerd Uteng, Mathilde Karlsen og Arna Hansen.

Skrei-markedsføring

Iført sydvester og forklær skal de fem bestemødrene vise 40 engelske gourmetkokker og 10 toppjournalister hvordan vi nordmenn tilbereder den tradisjonelle mølja med skrei, lever og rogn. Det skjer ute i ei gate hvor det er arrangert fem kokeplasser med gassbluss og digre kasseroller.

Det er Norges Sjømatråd som står bak det spesielle opplegget. Hensikten er å slå et slag for skreien på det engelske markedet.

I gata har også skoleelevene Kornelia Sand og Isak Tøllefsen tatt oppstilling for å vise stjernekokkene og journalistene hvordan torsketunger skjæres. Torsketungene skal selvfølgelig stekes og serveres, de også. Også kokte, fylte torskemager og kinnmuskler står på menyen.

Alt av ingredienser er sendt blodfersk til London fra Husøy.

- Fisk, hoder og alt ser flott ut, sier Randi Karlsen.

Flott opphold

Husøyværingene reiste til London fredag i forrige uke.

- Vi har hatt et kjempeflott opphold, med sightseeing og shopping, teaterbesøk og restaurantbesøk, sier Randi Karlsen.

Humøret er på topp hos bestemødrene under skreifesten i London. Her Inger Larsen. Foto: Randi Karlsen
Mathilde Karlsen i gang med å stykke opp skrei. Foto: Randi Karlsen