FINNSNES: Nye tall fra Medietilsynet viser at 15 prosent av barn og unge mellom 9 og 16 år opplever digital mobbing i løpet av et år. Dette er en liten økning fra forrige undersøkelse som ble gjennomført i 2014. I tillegg sier en av fire at de har opplevd å bli holdt utenfor på nett, skriver Telenor i en pressemelding.

- De skrev at jeg var stygg og ikke fortjente å leve - les saken her.

– Tallene viser at digital mobbing øker når barna blir eldre, derfor er det viktig å starte tidlig med forebygging. Når barn holdes utenfor i sosiale medier, er dette nesten det samme som at man er den eneste som ikke blir invitert i en bursdag. Mobbing og digital mobbing henger sammen, og dette tar Bruk Hue opp på en god måte, sier prosjektleder Barbro Hardersen i Medietilsynet Trygg bruk.

Bruk Hue er Norges største skoleturné mot nettmobbing, og et samarbeid mellom Telenor, Røde Kors, Medietilsynet og Barnevakten.

Turneen har besøkt over 700 skoler i Norge siden 2009, snakket med 200.000 barn og unge og 40.000 foreldre. I vår kommer turneen til Troms, og denne uka har turneen vært på Lillehammer.

Der kom det blant annet frem at unge synes det kan være vanskelig å snakke med voksne om nettmobbing.

– Jeg tror vi unge føler at vi må ha en viss respekt for voksne og da blir det vanskelig å snakke med dem, spesielt de voksne som står oss nær. Vi er redde for at de skal bli irriterte og at de ikke forstår hvordan vi har det på nett, sier elevrådsrepresentantene Rebekka Opdal Christiansen og Birk Selbæk.