FINNSNES: 2,4 millioner kroner. Det er hva kvinna betalte da hun kjøpte boligen på Finnsnes sommeren 2014. Det tok ikke lang tid fra hun flyttet inn i huset til problemene begynte å melde seg, i første rekke i form av vond lukt på badet. Senere dukket det opp ytterligere trøbbel med boligen fra 1992.

En takstmann konstaterte at himlingen i stua var fuktskadet, at det var mangelfull lufting av kloakken, mangelfull montering av ventilasjonskanaler på loftet og fukt og muggskader i blindkjelleren.

Krevde prisavslag

Kvinna mente det var snakk om vesentlige mangler, som man ikke kunne forvente at hun kunne kjenne til når ikke de som solgte huset gjorde det. Hun var klar på at hun aldri ville bydd på huset dersom hun hadde kjent til problemene. Kvinna krevde et prisavslag på 120.000 kroner, samt en erstatning på 4.900 kroner.

Husselgerne på sin side anførte at det ikke forelå mangler ved boligen. De mente at kvinnen ikke hadde undersøkt eiendommen spesielt nøye, og slik som det var oppfordret til i salgsoppgaven. Selgerne mente også at hun hadde reklamert for sent.

Ingen vinner

Senja tingrett konkluderer med at kvinna for det meste ikke kunne kjenne til manglene da hun kjøpte huset, og at opplysningene som forelå om boligen ikke ga grunn til noen «uro» som tilsa at hun burde undersøke disse nærmere. Retten er imidlertid klar på at hun burde fått undersøkt blindkjelleren ettersom denne ikke var inspisert ved utarbeidelsen av taksten, noe hun også var opplyst om. Retten mener også at de løse ventilasjonsslangene ikke kan anses som en mangel da denne tilstanden var fullt ut synlig under visningen.

Retten konstaterer for øvrig at kvinna hadde inngitt reklamasjonen i tide.

Husselgerne ble av tingretten dømt til å gi kvinna et prisavslag på 70.000 kroner, samt ei erstatning på 1.500 kroner. Ettersom ingen av partene anses som «vinner» av saken, må de dekke sine saksomkostninger selv.