FINNSNES: - Konkurransen handler om så mye mer enn bare utseendet, sier hun.

Linn Adriana Thomassen (24) har siden hun var liten besøkt besteforeldrene sine på Finnsnes hver sommer og hver jul. Nå deltar hun i en konkurranse som majoriteten omtaler som overfladisk.

- Mange misforstår. Vi som deltakere må jobbe opp poeng. Det gjøres blant annet gjennom å jobbe med veldedighet, skaffe sponsorer og samarbeidspartnere, samt etablere seg som et offentlig varemerke, forteller 24-åringen.

FULLTIDSJOBB Linn Adriana Thomassen (24) mener det nærmest er en fulltidsjobb å delta i Miss Norway-konkurransen. Foto: Privat

Fulltidsjobb

Neste uke får Thomassen vite om hun går videre til semifinalen eller ikke.

- Jeg studerer siste året på høyskolen i Østfold for å bli vernepleier og jeg har måttet være veldig strukturert i forhold til konkurransen, siden jeg også har jobb ved siden av, forteller hun.

Under intervjuet var Miss Norway-spiren på bikini-photoshoot. På fritiden forbereder hun «catwalken» hun skal framføre for dommerne.

- Mange spør meg om konkurransen bare handler om «krig og fred og sånn» og om man bare står der og ser pen ut. Slik er det ikke. Det er nærmest en fulltidsjobb, sier hun.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Vennene mine og studentene på skolen er veldig positive. Jeg har fått støtte fra alle hold, sier hun og legger til:

- Når jeg nå har eksponert meg så mye og blitt en slags offentlig person, hender det at jeg også får litt spesielle henvendelser.

OVERFLADISK? - Mange spør meg om konkurransen bare handler om «krig og fred og sånn» og om man bare står der og ser pen ut. Slik er det ikke. Det er nærmest en fulltidsjobb, sier Linn Adriana Thomassen. Foto: Privat

Ikke overfladisk

- Må man være glad i oppmerksomhet for å delta?

- Nei, men man må kunne stå i det. Jeg for eksempel synes det er gøy å stå foran kameraet og være i rampelyset, men jeg er også glad i privatlivet mitt, svarer hun.

- Er det en overfladisk konkurranse?

- For ti år siden, kan jeg være enig i at det kanskje var det. I dag har konkurransen utviklet seg og fokuset på gode verdier, samt at skjønnheten kommer innenfra er betydelig større. Vi streber etter å være gode rollemodeller, svarer Thomassen.

For 24-åringen betyr deltakelsen at hun går ut av komfort-sonen sin og gjør noe hun har drømt om lenge.

- Vi er i 2016 og det er på tide at man legger janteloven på hylla. Det er lov å være noe, følge drømmene sine og samtidig ha bakkekontakt, sier hun.

Savner Finnsnes

Drømmen til Thomassen er naturligvis å vinne Miss Norway 2016, slik at hun kan delta i Miss Universe.

- Jeg ønsker å sette Norge  på kartet igjen. Vi har ikke vunnet siden Mona Grudt vant i 1990, svarer hun og ser fram til et eventuelt finaleuttak i april.

- Føler du et ansvar overfor unge jenter?

- Selvsagt. Det er viktig å te seg riktig og opprettholde verdiene man har ervervet seg fra barndommen, svarer hun.

Avslutningsvis poengterer Thomassen at hun savner Finnsnes.

- Det er en utrolig fin og koselig by. En av de beste barndomsminnene jeg har er da jeg satt i fjæra på Finnsnes og lekte. Forrige gang jeg var på Finnsnes var for tre år siden i en begravelse. Jeg håper å kunne dra tilbake under andre omstendigheter, sier hun.