ASPELUND: Lørdag arrangerte NMK Midt-Troms frikjøring på Nord-Norsk Trafikksenter slik de har gjort i flere år. Og da Folkebladet var innom tidlig lørdag ettermiddag var det over 30 biler tilstede.

- Mestre bilen

En av de som hadde tatt turen til trafikksenteret var Ronny Skoglund med sin Subaru Impreza.

– Jeg synes det er morsomt å være her å kjøre, sier Skoglund, og legger til at han har deltatt på frikjøringen som motorklubben arrangerer flere ganger tidligere.

Men han tror også at han kan bli en bedre sjåfør av å delta på slike arrangement.

– Man lærer seg jo å mestre bilen sin når man er her. Det gjør kanskje at man har en bedre sjanse om en situasjon skulle oppstå når man er i trafikken, påpeker han.

Og med seg i bilen hadde Skoglund fått ni år gamle Benjamin Tøsdal.

Han er sønnen til en av medlemmene i arrangørklubben, og trivdes godt med å sitte på med Skoglund.

– Først så trodde jeg bare at det var en liten etappe vi skulle kjøre, og det var litt kjedelig. Men etter hvert som jeg fikk være med rundt hele banen, og det synes jeg var veldig morsomt, gliser 9-åringen.

Morsomt

Med all snøen som har lavet ned den siste tiden, fikk de som møtte opp oppleve omtrent best mulige forhold. Samtidig er ikke brøyteskavlene rukket å bli skikkelig harde.

– Vi har ikke hatt de store skadene, men det har vel kanskje røket en spoiler eller to, smiler Geir Lauknes i arrangørklubben.

Han synes det er veldig morsomt å arrangere frikjøring.

– Det er rett og slett en glede å arrangere slikt for folk når de er så fornøyd. Vi har flere deltakere som kommer både fra Harstad og Tromsø, ja omtrent fra hele fylket, sier han.

Fra klubben var det omtrent ti stykker som hadde møtt opp for å avvikle frikjøringen.

– Det krever ikke så mye av klubben å arrangere slike ting. Så det vil bli flere frikjøringer utover vinteren, påpeker Lauknes, og legger til at informasjon om tidspunkt kommer på klubbens Facebook-side.

Ronny Skoglund har deltatt flere ganger, og synes frikjøring er gøy. Her har han med seg copilot Benjamin Tøsdal. Foto: Stian Blindheim