SØRREISA: - Det å drive en bensinstasjon er som alt annet, du lever av det du får igjen. Jeg har drevet Shell stasjon siden 1962, men da Shell begynte å gi mindre og mindre igjen og marginene ble knappere og knappere, følte jeg at tiden var kommet til å se meg om. Jeg var innom alle oljeselskapene og fant raskt ut at YX var det selskapet som gav meg mest igjen, sier innehaver Roger Halvorsen til Folkebladet.

Frihet

Han er klar på at friheten er viktig for ham.

– Det er vesentlig at du er herre i eget hus, det er du som bestemmer hva og hvordan og at du ikke blir styrt av andre. Avgjørelsene blir tatt på huset. I tillegg har de et meget enkelt og greit økonomisystem, du trenger kun en iPad så har du kontroll med alt, forteller en begeistret Roger Halvorsen.

Og stasjonen har fått seg en real overhaling i forbindelse med at den har fått ny leverandør.

– I forkant av denne overgangen har vi renovert alt utvendig og malt og pussa opp over alt. Men jeg vil gjerne understreke at vi kommer til å drive som før og satse på service og vask, legger han til.

– Et løft

Det nye stasjonen ble høytidelig åpna, ved at daglig leder av YX, Thor Kristian Korsvold, klippet snor, assistert av næringssjefen i Sørreisa, Tom Erik Moe.

Moe overrakte også blomster og en hilsen fra kommunen.

- Vi er trigga på å inspirere og ikke dirigere. Vi i YX har fokus på en ting, nemlig å være den beste samarbeidspartner for en som eier en stasjon. En som kjenner det lokale markedet og som ikke skal bli dirigert av en sentral kjede, påpeker YX-lederen.

– Det heter YX – Din stasjon og her spiller navnet nettopp på forholdet mellom Roger og hans kunder. Kundene skal føle at det er nettopp deres stasjon. Derfor er vi som sagt veldig bevisste på hvem som er sjefen, og for oss er det et løft å få han med. Det er ekstra gøy å drive når vi får med oss så dyktige folk, legger Korsvold til.

Det vanka selvfølgelig noe godt å spise og drikke for de som var innom stasjonen på den offisielle åpninga, og en av dem var Petter Pedersen.

- Jeg kjenner YX godt fra Andslimoen og er glad for at de er kommet hit. De har fått det veldig fint her, sier han mens han koser seg med bløtkake.