MOEN: Nei takk, sa Målelv Frp da alternativet Målselv, Sørreisa, Lenvik, Dyrøy, Tranøy, Torsken og Berg kom opp, da kommunestyret i Målselv diskuterte kommunereformen og eventuelle samarbeidskommuner på onsdag.

For stor

– Det blir veldig store avstander fra øverst i dalene i Målselv til ytterst på Senja. Det er vår hovedbegrunnelse for å si nei. I tillegg synes vi det er for mye med tre alternativer, derfor vil vi korte det ned til to. Det er fordi tiden er knapp og prosessene er lange, sier leder i Målselv Frp, Bente Bjørnås.

Middelvei

Hun og partiet ønsker i stedet den gyldne middelvei. Målselv, Bardu, Sørreisa og Dyrøy. Det vil være et godt alternativ med avstander som er til å leve med, mener Bjørnås.

Men Frp kom ingen vei med sitt nei i onsdagens kommunestyremøte. Partiet ble nedstemt. Flertallet vil gjerne diskutere og utrede alternativet med Målselv, Lenvik, Sørreisa, Dyrøy, Tranøy, Berg og Torsken. Sammen med de to øvrige alternativene som er Målselv og Bardu, og alternativet som Frp mener er det beste.

For smått

Bjørnås mener Målselv alene eller bare Målselv og Bardu blir for smått.

Det vil si; egentlig er det fire. For nullalternativet, Målselv alene, er i høyeste grad også aktuelt.