FINNSNES: De to hovedtillitsvalgte for Fagforbundet i Lenvik krever tvisteforhandlinger med rådmann Margrethe Hagerupsen. Anita Vestad og Otto Jakobsen begrunner sitt krav med to tilfeller der de hevder hovedavtalen er blitt brutt. Det ene tilfellet gjelder arbeidsgivers plikter overfor tillitsvalgte.

– Viser til kommunestyremøtet den 17. desember i fjor, hvor det ble vedtatt å legge ned ti sykehjemsplasser. Hovedtillitsvalgte ble ikke informert før informasjon gikk ut til de ansatte, påpeker Vestad og Jakobsen i et brev til rådmannen.

Ferdig sak

Saken de viser til er vedtaket, som Line Miriam Sandberg (Frp) omtalte som et ”skinnvedtak”. I slutten av januar ble det klart at de ti sykehjemsplassene ikke legges ned likevel. Kravet om tvisteforhandlinger er datert nå i februar.

Protesterer på app

Det andre tilfellet Vestad og Jakobsen tar opp gjelder en paragraf i arbeidsmiljøloven som går på drøfting, informasjon og evaluering av kontrolltiltak.

– Vi er blitt kjent med at det skal innføres en app for registrering av arbeidsoppgaver for vaktmestere i Olderhamna, uten at dette er drøftet med hovedtillitsvalgte, poengterer duoen.