TENNEVOLL: - Har vi fått 700.000 kroner i lån fra kommunen? Det har jeg ikke fått med meg. Men i så fall betyr det at finansieringa av ny lysløype på Soløy er i boks. Da kan vi gå i gang og få den ferdig til desember neste år slik målsetting vår er, sier en meget fornøyd leder av Soløy idrettsgruppe i Lavangen, Tor Erik Lind.

Han berømmer kommunen for å stille midlene til disposisjon i påvente av tippemidler som ligger flere år fram i tid etter at Lavangen IF med sitt kunstgressanlegg ligger først i køen.

Til Salangen

- Det blir ei rundløype på 2,1 kilometer som går fra samme stadion som i dag og via skytebanen. Den kan lett kobles på eksisterende traseer i utmarka opp mot Salangen grense og dermed bli svært attraktiv for turfolk og turister som besøker Lavangen, sier en entusiastisk Lind, som også er primus motor for anlegget.

Med å koble den til skytebanen, som skytterlaget for øvrig er positiv til, er det en mulighet for skiskyting i framtida. På stadion vil det bli satt opp ekstra lys slik at laget kan bygge et skileikanlegg med bakker og bamseløyper for de minste.

Ved å legge løype høyere opp i terrenget kommer den i en kaldere klimasone, slik at snøforholdene blir mer stabile.

Moderne

– Her skal det bli et topp moderne anlegg med fire meter breie traseer og nye LED-lys, sier Lind og skuer ut over et mørklagt anlegg.

I dag er lysene i løypa koblet fra på grunn av ulovlige armaturer og et koblingsskap som har sett sine beste dager, selv om traseen tidvis trakkes.

I tillegg går avtalen om bruk av dagens løypenett ut med grunneierne og det var derfor tvingende nødvendig med en helt ny løype.

Aktive

I fjor var det hele 600 turer registrert på en av turbøkene i løypa som brukes flittig av lokalbefolkninga gjennom hele året.

– Man treffer jevnlig på folk i løypenettet og jeg tror nytt nærmiljøanlegg betyr mye for bygda vår og folkehelsa. Dette vil være en ny giv for bygda vår, sier Lind.

Når alt står ferdig, vil idrettsgruppa på Soløy koble seg på de såkalte tirsdagsrennene som alternerer mellom Tennevoll og Fossbakken med opp i mot 100 deltakere.

Finansieringen på nær 1,6 millioner kroner er kommet i stand med tilskudd og gaver fra private og kommunen på vel 400.000 kroner, 110.000 kroner i egenkapital og en større dugnadsinnsats for laget på nær 400.000, i tillegg til det kommunale lånet.

Lind berømmer grunneierne på Aa som har vært positive til prosjektet.