VANGSVIK: I etterkant av møtet i Midt- Troms regionråd i Vangsvik mandag, møttes representanter for kommunene Torsken, Berg, Tranøy, Sørreisa, Målselv og Lenvik for nabosamtaler for mulig ny struktur, skriver Midt-Troms Regionråd i ei pressemelding tirsdag ettermiddag.

Enighet

– På møtet ble det enighet om at dersom andre kommuner ønsker å tilslutte seg arbeidet, er kommunene åpne for det, opplyser daglig leder Louis S. Edvardsen i Midt-Troms reginoråd.

Kommunene orienterte hverandre om prosess og status i kommunene i dag, og de framtidige utfordringene for kommunene med en situasjon med nye og krevende oppgaver, den demografiske utviklingen samt innretningen i forhold til det foreslåtte inntektssystemet.

- Positivt

– Møtet ble gjennomført i en svært positiv og optimistisk tone og ved møtets slutt ble partene enige om å arbeide videre med sikte på å kunne legge fram en intensjonsavtale seinest 21. april, skriver Edvardsen.

I januar i 2014 nedsatte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner et utvalg for kommunereformen.

I en rapport fra utvalget ble det foreslått at norske kommuner bør ha minimum 15.000 til 20.000 innbyggere, og at antall kommuner bør reduseres fra 428 til omkring 100.

Ifølge Regjeringen.no har landets kommuner fått frist frem til sommeren i år med å avklare sammenslåinger, med virkning fra 1. januar 2018.