ØVERBYGD: Starten på filmproduksjonsåret kunne knapt blitt bedre for FilmCamp. Tre norske og en finsk produksjon er enten i gang med innspillingen i Midt-Troms og Troms eller er nært forestående. En amerikansk triologi starter opp tidlig neste år med den første filmen til 200 millioner kroner. Rundt 70 prosent av filmingen skal foregå med base FilmCamp.

Direktør i FilmCamp, Kjetil Jensberg, er selvsagt storfornøyd med interessen for, og aktiviteten rundt, FilmCamp, Midt-Troms og Troms.

– Det er dette FilmCamp handler om, slår han fast.

300 millioner kroner

Til sammen har filmproduksjonene, inkludert den amerikanske filmen som starter innspillingen tidlige neste år, et samlet budsjett på godt over 300 millioner kroner.

– Bortsett fra 2006 tegner dette til å bli et toppår for filmproduksjon ved FilmCamp, sier Jensberg.

Fire norske

I alt fire norske produksjoner er helt eller delvis i gang. Den med klart størst budsjett er filmen om Jan Baalsrud, som fikk den endelige finansieringen på plass i forrige uke. Budsjettet er på 63 millioner kroner. Filmen skal spilles inn i FilmCamp og Troms. I tillegg er filmen ”Kings Bay” med Kari Bremnes i hovedrollen i gang. Filmingen er allerede ferdig i FilmCamp, resten foregår i Tromsø.

– Vesterålingen Torfinn Iversen skal i samarbeid med Original Film fra Tromsø lage filmen ”Oskars amerika”. Halve filmen skal spilles inn her, mens resten filmes i Nordland. Vi jobber også med å få på plass en norsk film som har tittelen ”Zanzibar forever” som produseres av Nordisk film. En roadmovie som handler om et danseband på turne, sier Jensberg.

På toppen av alt dette kommer et par kortfilmer og et par andre prosjekter som FilmCamp jobber med. Og vi skriver kun februar.

En finsk

En finsk produksjon er også i gang på FilmCamp. ”Lowe Of The Land” heter den og har et budsjett på rundt 20 millioner kroner. Sweet Film fra Troms er norsk coprodusent for filmen.

Vi skriver februar, men allerede er filmer med et samlet budsjett på over 300 millioner kroner under innspilling eller nært forestående i FilmCamp og rundt om i Midt-Troms og Troms. Foto: Jan-Erik Bergstad