FINNSNES: Tirsdag ettermiddag fikk Folkebladet bekreftet at kjeden åpner dørene på Amfi i løpet av mars.

Bekrefter

- Jeg kan bekrefte at vi skal åpne Burger King på Finnsnes, sier markedssjef Heidi Moss i King Food.

Burger King har lyst ut flere stillinger i forbindelse med nyetableringa. Det jaktes blant annet på daglig leder, restaurantsjef og skiftleder.

- Vi søker etter rundt 15 ansatte, fordelt på hel- og deltid. I sum ligger det an til sju-åtte årsverk som skal fylles i Finnsnes, opplyser Moss.

Ifølge stillingannonsene skal kjeden åpne restaurant på Amfi Finnsnes.

Rett etter nyttår stengte Takeoff dørene på Amfi, og det ligger an til at det er i disse lokalene Burger King skal åpne.

Senterleder Stig Bergheim på Amfi Finnsnes var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag ettermiddag.

Åpner i mars

- Endelig dato er ikke fastsatt, men det ligger an til åpning mot slutten av mars. Vi har inngått en avtale om å overta lokalene til Dolly Dimples på Amfi-senteret, der vi vet det er mye trafikk og der vi får egen kundeinngang på kveldstid, sier Heidi Moss.

- Hvorfor etablere Burger King på Finnsnes?

- Vi gleder oss veldig til å åpne på Finnsnes. Finnsnes er interessant for oss fordi det er et handelssentrum som betjener et stort omland. Vi har opplevd at Burger King er ønsket og at vi har et godt markedsgrunnlag. I tillegg har vi hatt en veldig god dialog med senteret, som vi ser frem til å bli en del av.

I 86 land

Amerikanske Burger King Worldwide Inc. har en stor kjede med hurtigmatrestauranter  med over 11.300 restauranter i 86 land over hele verden.

I 1954 åpnet det som ble den første Burger King i Miami, Florida. Det er også her kjeden i dag har sitt hovedkontor, ifølge Wikipedia. I 1975 åpnet den første restauranten i Europa i Madrid. I Norge åpnet første Burger King i Oslo i 1988.

I dag er det mellom 30 og 40 Burger King-restauranter i Norge.

For to uker siden kunne Folkebladet-TV fortelle at Clas Ohlson etablerer en tusen kvadratmeter stor butikk i de tidligere Prix-lokalene på Amfi.