MÅLSELV: - Det var kult å få Facebook i 8. klasse, men det gikk ikke lang tid før de gikk fra å dytte i gangen til å skrive på sosiale medier, forteller han til Aftenposten.

Fra barnehagen og gjennom hele grunnskolen ble Linstad Bersvendsen mobbet.

- I snøballkrigen var det alle mot én. Etter skoletid ventet barn som skulle slåss med ham, skriver avisen.

Det er i Aftenpostens serie «Skoleinspektørene» at de ser på de uløste problemene i norsk skole. Deriblant mobbing. I flere artikler framover skal de fortelle historier om folk som har blitt mobbet.

- De skrev sånne ting som at jeg var stygg og ikke fortjente å leve, forteller Linstad Bersvendsen videre i intervjuet.

19-åringen kommer fra Bardufoss i Målselv kommune og er i dag leder for Elevorganisasjonen i Troms. I tillegg jobber han som lærervikar og SFO-assistent.

Spiseforstyrrelser

Linstad Bersvensen viser til en melding han tidligere har fått:

«Du er så jævlig stygg, æ skjønna ikke kordan du orka å leve. Her e det masse barn som dør kver eneste dag, og du e fortsatt i livet».

19-åringen forteller at hetsen som gikk på utseendet gjorde at han fikk spiseforstyrrelser. Noe han fortsatt sliter med i dag.

Ifølge Aftenposten anslår Linstad Bersvendsen at han fikk tre til fire mobbemeldinger hver dag på ungdomsskolen. Både anonyme og under fullt navn.

- Før jeg logget meg på, lurte jeg på hvor mange som hadde skrevet meldinger. Jeg tenkte at det kanskje ikke var så ille i dag, kanskje det bare var to stykker, forteller han videre i intervjuet.

Ifølge avisa ble det opprettet en hatgruppe mot ham i et nettsamfunn. Linstad Bersvendsen hadde også en egen blogg hvor det rant inn anonyme kommentarer. Ofte av typen «du må være homofil».

Fikk ikke hjelp

På spørsmål om hvorfor han tror de gjorde det, svarer 19-åringen at han ikke vet helt.

- Jeg var flink på skolen og gjorde alltid leksene mine. Kanskje det provoserte dem på en eller annen måte, sier han til Aftenposten.

Ifølge Aftenposten fikk ikke Linstad Bersvendsen hjelp fra skolen.

- Vi hadde møte med kontaktlærer og rektor hvor vi forklarte hvordan det var. De sa de skulle gjøre noe, men det fortsatte bare som før, sier han til avisa.

- Jeg begynte å rakke ned på meg selv og ble veldig usikker på utseendet mitt og alt jeg gjorde, fortsetter han i intervjuet i Aftenposten.

- Jeg ble helt paranoid, legger han til.

Her er andre meldinger 19-åringen har mottatt:

«SJekke du dæ sjøl i speilet om morran? Fordi du burde gjøre det, og tre en plastpose over hodet. Æ får ont i hodet av å se på dæ og den feite, ekle kroppen din».

«Kan du vær så snill å drepe dæ sjøl? Heslige homofile faen, kjøp dæ en kniv og bruk den rett».

Mareritt

I dag går det ifølge han bedre, men Aftenposten skriver at han fortsatt sliter med spiseforstyrrelser.

- Jeg har ofte mareritt om mobbingen, sier han.

Avisa har videre vært i kontakt med konstituert rektor Elin Gamst ved den gamle ungdomsskolen til Linstad Bersvendsen. Hun kjenner ikke til at han ble mobbet.

- Hvis dette er hans opplevelse, må jeg bare beklage. Det er fryktelig hvis han opplever at han ikke ble tatt alvorlig, sier hun.

Skoleledelsen er byttet ut siden han var elev der og Gamst var ikke rektor i det aktuelle tidsrommet.

Det har dessverre ikke lyktes Folkebladet å komme i konakt med Linstad Bersvendsen mandag formiddag.