MÅLSELV: - Til nå er det bare tre stykker som har meldt seg på, sier hun og ler godt.

Kurset som er planlagt førstkommende torsdag på Bardufoss har ikke akkurat vakt stor oppmerksomhet i lokalområdet. Men Lise Tråsdahl henger ikke med hodet av den grunn.

- Jeg har ved to anledninger forsøkt å opprette arrangementer på Facebook uten å lykkes, sier hun som også ble kjent gjennom TV-programmet «Kakekrigen» på kanalen FEM i januar.

- Derfor har jeg ikke fått promotert det så mye, men vi bør minimum være fem stykker på kurset. Jeg skal kjøpe inn marsipan, sjokolade og gjøre forberedelser. Det skal planlegges godt og færre enn fem blir litt for lite, synes jeg, sier hun.

Lise baker på TV så svetten siler Lise Tråsdahl fra Bardufoss vant over 600 søkere. Nå baker hun så svetten renner på TV i beste sendetid. Royal Icing

Allerede i fjor vår ble Tråsdahl forespurt om å holde et kurs i pynting av kaker.

- Men høsten kom og forsvant nærmest på samme tid, men nå er jeg nok en gang forespurt og jeg er mer enn glad for å gjøre det, sier hun og smiler.

- Januar, februar og mars måned er rolige tider for min del. Etter det er jeg ganske opptatt i drivhuset mitt, legger hun til.

Planen til Tråsdahl er i så måte å gi de påmeldte en innføring i å lage roser og blader av marsipan. Hun vil også vise hvordan man baker med Royal Icing og hvordan man på en smart måte kan bruke sjokolade til kakepynt.

- Royal Icing er en melisglasur tilsatt eggehvite og sitron. Den tørker, blir stiv og helt tørr. Det betyr at man kan forme hva som helst. Alt fra hjerter til blomster, sier hun.

Selv har hun laget en hel kirke av Royal Icing (se bildeserie).

Frivillighet

Frivillighet er for Tråsdahl en viktig del av livet og hun har faktisk hatt åtte styreverv samtidig på et tidspunkt.

- Dugnad var noe jeg vokste opp med i Tromsø. Senere, da jeg begynte med idrett, var dugnad og frivillighet en veldig sentral del av det, sier hun.

Tråsdahl mener det er viktig at dagens unge lærer at man faktisk kan gjøre noe uten å få betalt for det.

- I dag må man jobbe frivillig hvis man skal få til noe. Det offentlige klarer ikke alt, sier hun.

Det var først etter at hun flyttet til Målselv i 1982 at hun virkelig tok sats og kastet seg inn i frivillighetens verden.

- Det tok ikke ett år før jeg hadde mitt første frivillige verv her i bygda. Jeg bestemte meg raskt for å bli kjent med folk - og siden har det bare rullet videre, forteller hun.

Engasjert

Tråsdahl ramser opp at hun har vært styremedlem i blant annet kirkelig fellesråd, kvinnenettverket, i hagelaget og kasserer i Rundhaugmartnan.

- I dag er jeg litt forsiktig med å styre så mye. Det er en rolig periode for meg nå og jeg er kun styremedlem i sangkoret, forteller hun før hun kommer på at hun også sitter i valgkomitéen til hagelaget også.

- Hvem passer til pyntekurset ditt?

- Alle som ønsker er hjertelig velkommen, men jeg kan tenke meg at voksne folk på min alder har litt bedre tid til slike ting, svarer hun.

- Hvor skal du ha det?

- Jeg har tenkt på det nye kjøkkenet til Bardufoss ungdomsskole hvis jeg får lov. Dersom ikke det går, håper jeg på Øverli dagsenter, sier hun og fortsetter:

- Hvis vi ikke blir så veldig mange, kan vi nok være hjemme hos meg. Jeg har et stort spisebord med plass til mange.

Lise Tråsdahl deltok i januar på bakeprogrammet "Kakekrigen" på FEM. Nå skal hun selv holde kurs i pynting av kaker. Foto: TV Norge/FEM