ØVERBYGD: Ifølge operasjonslederen ved Troms politidistrikt har trafikkulykken skjedd ved Øverbygd kirke ved 13:30-tida mandag.

Fire kjøretøy var ifølge politiet på stedet involvert i ulykken.

Sleng

Ei sivil trekkvogn hadde trolig fått sleng, og de tre militære bilene hadde så endt opp i en kjedekollisjon. En av kjøretøyene kjørte ut i elva som følge av sammenstøtet.

- Nødetater er på vei til stedet, opplyser Troms politidistrikt klokka 13:38.

Like etter klokka 14 opplyser politiet at tre militære lastebiler var involvert i ulykken. De viste seg etterpå at det var fire tungbiler involvert.

Fastklemt

- En er person ble sittende fastklemt. Det arbeides med å få frigjort denne. To personer ble skadet, meldte politiet på Twitter ved 14-tiden.

Folkebladets reporter på stedet kan fortelle om store materielle skader på kjøretøyene.

- Jeg kan bekrefte at det våre kjøretøy som er involvert. Men jeg kan ikke bekrefte noe om omfang og antall personer, sier hærens talsmann, oberstløytnant Aleksander Jankov, til avisen Nordlys.

Det pågår en militærøvelse i området, og Jankov går ut fra at kjøretøyene deltar i denne øvelsen.

Nakkesleng

Dette melder Hæren om ulykka:

- I forbindelse med Brigade Nords øvelse Rein i Troms er det skjedd en trafikkulykke. Ulykken skjedde kl 13:30 i dag. Ulykken skjedde da tre militære kjøretøy forsøkte å unngå et sammenstøt med et sivilt vogntog. I forbindelse med ulykken ble tre militære skadet. En er lettere skadd i en skulder. Den andre har knekt en fot. Den tredje undersøkes for nakkesleng.

- De involverte militære kjøretøyene var Scania lastebiler. Den ene havnet av veien og ned en skrent. De to andre kjøretøyene ble stående på veien, men kolliderte under oppbremsning. I den ene ble en person sittende fastklemt, opplyser kommunikasjonssjef John vegar Gystad i Hæren.

ulykke i øverbygd Foto: Jan-Erik Bergstad