HEGGELIA: - Jeg har jobba med dette siden i høst. Jeg har hatt kontakt med lag og foreninger for å få noe fra dem og de har ikke vært vanskelige å be, det har vært lett å få ja fra aktørene. Siden de som oftest treffes en gang i uka, har det naturlig nok blitte et langt tidsperspektiv, så det som har vært utfordrende har vært å få tid til å møte aktørene på forhånd. Jeg håper vi har fått fram budskapet vårt, at huset er for alle i bygda, enten de er militære eller sivile. Samarbeidet på huset fungerer meget godt for alle som har arbeidsplassen sin her, sier inspektør i kulturskolen i Målselv, Monica Karlstad.

På vegne av koordineringsgruppa for Istindportalen har hun stått for lørdagens jubileumsforestilling.

Fanfare

Tilhørerne ble ønsket velkommen med en fanfare av blåsere fra Bardufoss skolekorps, Karlstad musikkorps og Midt-Troms Brass. Så ønsket aftenens konferansierer eller vertskapet, som de kalte seg, Regine Gamst (11) og ordfører Nils Foshaug (45) de omkring 150 tilhørerne velkommen og snakket litt om bakgrunnen for Istindportalen og samarbeidet mellom Målselv kommune og Forsvaret. Det samme gjorde oberstløytnant Maria Fagerheim fra Hærens operasjonsstøtte.

Jonas Bergstad fra Nerbygda revylag hadde problemer med sin Partner motorsag og gugla et telefonnummer for partnerassistanse. Problemet var at den han snakket med jobba med problemer mellom samlivspartnere, så det ble adskillig munterhet når Bergstad la fram sine problemer med smøring, rykking, temperaturfall og problemer med innsprøytning og at han kunne videre opplyse at naboen hadde opplevd det samme ved et utlån!

Kulturskolen i Målselv har et band for psykisk utviklingshemmede som heter Smaragd og de leverte to imponerende låter.

Øverbygd Kickboxingklubb, som kan vise til imponerende 25 norgesmesterskap, hadde en flott oppvisning hvor de gav tilskuerne et lite innblikk i hva kickboksing egentlig er.

Målselv har et minikor som heter Bra folk, som består av tre damer og tre herrer. Damene, Johanne Solheim, Asbjørg Utby og Eva Nordhagen Solberg hadde danna ei gruppe de kalte Bra Damer og de kom samtidig på scenen og konkurrerte om publikums gunst. En ville at de skulle synge ”I like the flower” sammen, den andre ”Eplemannen” og den tredje ”Blue moon”. Det ble selvfølgelig det rotet og den munterheten de hadde lagt opp til.

Revylaget

En flott og meget imponerende oppvisning stod også Bardufoss gym og turn for. Det var en spenst, presisjon og smidighet som man sjelden ser maken til.

Nerbygda revylag muntret med et innslag om gatenavn og hvordan de skal staves, om de som hadde fått nummer og de som hadde venta et langt liv på å få det!

Karianne Svingen Asphaug fra Målselv kulturskole leverte en meget imponerende fløytesolo, akkompagnert av hennes lærer Marian Torset.

Og så ble det liv! Oslobandet The Carburators, nettopp tilbake fra en europaturne, leverte tre melodier i det de kaller Fast forward rock and roll. Det var ingen problemer med å høre dem!

Vertskapet berømmet de som gjør den daglige bruken av Istindportalen mulig, men som alltid blir glemt, nemlig renholderne. Ingen av dem hadde anledning til å stille opp, men kinosjefen tok imot en flott blomsterbukett på deres vegne. Dans Målselv hadde en oppvisning og så ble ansvarlig arrangør, Monika Karlstad berømmet for sin innsats.

Så nærmet det seg slutten inne i salen. Vertskapet takke for frammøtet og kunne fortelle at ute i foajeen ventet det bursdagskake til alle sammen. Midt-Troms Brass dirigert av Line Magnussen, gledet forsamlingen med Congratulation, det ble skutt opp konfetti og så kunne man kose seg med et rikt utvalg av kaker, som Gunda Horn på kantina hadde stått for. Man hadde tatt sikte på 500 gjester, så det lave frammøtet gjorde at man satt igjen med store mengder godsaker. Men med to militærforlegninger i umiddelbar nærhet, løste man det problemet!

Boks

Prosjektet med Istindportalen startet egentlig vinteren 1996/97 da et takras ødela styrketreningsrommet i Heggelia. Forsvaret hadde også prosjekter med kantine i Rusta leir, idrettshall, forvaltningsbygg Heggelia og velferdsbygg på gang.

Da taket på Rustahøgda samfunnshus kollapsa vinteren 2000, tok Forsvaret kontakt og foreslo et samarbeid om et felles kulturhus. Etter en rekke møter og nødvendige vedtak ble man enige om saken og den 11. februar 2006 kunne man innvie Istindportalen.

FORSVARET: Oberstløytnant Maria Fagerheim hilste velkommen på vegne av Forsvaret. Foto: Birger Caspersen
FLØYTE: Karianne Svingen Asphaug fra kulturskolen spilte fløyte akkompagnert av sin lærer Mariann Torset. Foto: Birger Caspersen
KAKE: Monika Karlstad, som hadde stått for hele arrangementet, kunne også by på deilig kake. Foto: Birger Caspersen
REVY: Jonas Bergstad fra Nerbygda revylag hadde store problemer med å få faglig hjelp til sine problemer med en Partner motorsag. Foto: Birger Caspersen
VERTSKAP: Aftenens konferansiererer eller vertskap som de kalte seg, var ordfører Nils Fosshaug og Regine Gamst. Foto: Birger Caspersen