FINNSNES: Han er sjef for radiodistribusjon i NRK og sier at 99.5 prosent av Norges befolkning har i dag dekning fra nasjonale DAB-nett, i tråd med myndighetenes krav til dekning.

- Vi er nå i en fase der vi ser på muligheten for forbedringer ut over dette. Etter å ha gjort målinger av DAB-dekningen i Troms, gjør vi nå justeringer der det er rom for å gjøre forbedringer, sier Petter Hox, sjef for radiodistribusjon i NRK.

Forsterket

NRK skal forbedre DAB dekningen en rekke steder i Troms. Viktige veistrekninger får bedre dekning i løpet av 2016. Dekningen vil også bli forsterket på enkelte tettsteder der dekningen i dag er for svak.

Den kommende utbyggingen gjelder NRKs eget DAB-nett,  som fra januar 2017 vil inneholde alle NRKs radiokanaler.  Riksdekkende radio sendes over to DAB-nett med ulik dekning, ett for NRK og ett for de kommersielle kanalene.

Bedre på Senja

I løpet av 2016 settes det opp flere nye DAB-sendere i Troms. Utbyggingen vil medføre en stor bedring i radiodekningen langs veinettet. Eksempel er strekningen E8 mellom Nordkjosbotn og Ramfjord der dekningen forsterkes.

- Senja er ett av områdene som får bedre DAB dekning. I løpet av sommeren vil nærmere 1.200 personer bedre radiomottak, samtidig øker veidekningen. Jeg håper tiltakene vil føre til en bedre radiopplevelse.

Slukkes

Denne sommeren etableres det også DAB-dekning på Svalbard. Det settes opp to sendere, slik at det etableres god dekning i Longyearbyen og rundt Isfjorden.

DAB vil fra 2017 erstatte FM-nettene som hoveddistribusjon av riksdekkende radio. FM-nettet i Troms slukkes sammen med Finnmark fylke 13.12.2017, som den siste av i alt seks slukkeområder.