FINNSNES: De siste dagene har snøen mildt sagt lavet ned og brøytebilene har med andre ord hatt nok å holde fingrene i. Spørsmålet mange stiller seg: er det unormalt mye snø?

Svaret er nei, ifølge NRK Troms.

Statsmeteorolog Rafael Grote ved Meteorologisk institutt i Tromsø forteller til samme kilde at været og snømengden er helt normalt for denne tida på året.

- Det er nå 96 centimeter snø på Vervarslinga - og det er ganske normalt, sier han.

- Ikke mye nedbør

Ifølge Grote vil temperaturen de neste dagene stige.

- Det blir ikke mye nedbør i Troms når vi får en front som passerer, men på ytre strøk vil det nok komme litt sludd, sier han til NRK Troms.

Ifølge yr.no vil både onsdag og torsdag ved ytre strøk preges av plussgrader, samt fare for regnbyger.

Det milde været treffer også innlandet, men ikke helt på samme måte. Temperaturer på rundt tre minusgrader er å forvente.

- Tørrere og kaldere

Når fronten passerer Troms, vil vinden ifølge Grote, snu seg mot østlige hold.

- Fralandsvinden fører dermed til at vi får kontinentale luftmasser inn over Troms. Da blir det både tørrere og kaldere, melder han overfor dem.

Fredag og lørdag melder meteorologene ved yr.no om minusgrader igjen. Det blir riktignok ikke kjempekaldt, men rundt tre til fem kuldegrader ventes ved kysten.

Innlandet får disse dagene temperaturer på rundt ti minusgrader.

- Snø i mars

Meteorolog Grote påpeker imidlertid at det ikke er vits i å rydde vekk snøskofla nå, selv om det ikke meldes om snøbyger med det første.

- De største snøbygene kommer vanligvis i slutten av mars. Da bruker det å være 110 til 120 centimeter snø hos oss. Men det varierer fra år til år, mener han.

Ingen nedbør

Ser man på langtidsvarselet foreligger det ingen varsel om snø. Varselet, som går fram til  torsdag i neste uke, lover oppholdsvær og forholdsvis milde temperaturer hver eneste dag - også på innlandet.

Snøen takker nå for seg, men ifølge meteorologene kommer den sterkere tilbake i mars. Dette bildet ble tatt tirsdag kveld på Silsand. Foto: Christian A. Unosen