FINNSNES: Øvelsen starter med uttransportering av materiell fra de øvrige garnisonene i Troms til Skjold i Målselv 3. februar.

- I tillegg til Målselv og Bardu, vil kommunene Sørreisa, Salangen, samt Blåtind og Setermoen Skyte- og Øvingsfelt, bli berørt av øvelsen, heter det i en pressemelding fra Hæren.

Redusert framkommelighet

I perioden vil mange av brigadens kjøretøy bevege seg langs veiene i de berørte kommunene.

- Det vil dermed kunne skape tidvis redusert fremkommelighet. Samtidig som våre soldater skal gjøre sitt ytterste for å ivareta trafikksikkerheten ber Hæren om at folk som ferdes langs vei viser hensyn, slik at vi unngår uhell, påpekes det videre.

Øvelse Rein 1 er ifølge pressemeldinga en viktig øvelse for Brigade Nord, som er Norges største og Hærens viktigste kampavdeling.

-  Det er slike øvelser som gjør at Hæren opprettholder sin kompetanse på operasjoner vinterstid. I år er det ikke planlagt med en stor vinterøvelse i Indre-Troms, presiseres det videre.

15.000 soldater

Årets vinterøvelse, Cold Response 2016, avvikles i Trøndelag i perioden 19. februar til 11. mars. Der vil ca 15.000 soldater fra til sammen 14 nasjoner øve sammen i en multinasjonal og fellesoperativ ramme.

Øvelse REIN 1 avsluttes 12. februar med returtransport til Hærens garnisoner i Bardu og Målselv.