FINNSNES: Forrige mandag flyttet den unge politikeren til hovedstaden for å starte i jobben som rådgiver ved Fpus hovedkontor.

- Der jobber jeg blant andre med generalsekretær for Fpu, André bråten, sier hun.

Nittenåring kjemper om ordførerklubba Tonje Lavik stiller som ordførerkandidat for Sørreisa FrP. Rådgiver

Jobben til Lavik innebærer blant annet at hun er ansvarlig for koordinering for større arrangementer.

- Hver måned har vi for eksempel et arrangement som heter Frpus spørretime. Det er et live-show som sendes fra Oslo, men som streames på pizzakvelder landet over. Showet bærer preg av kjente politikere og neste gang skal faktisk Per Sandberg delta, sier hun.

Ved siden av mye planlegging følger også Lavik opp lokal- og fylkeslagene landet over.

- Jeg er også rådgiver opp mot sentralstyret og ledelsen i sentralstyret når de skal inn i debatter, sier hun.

Lenvik FpU kåret til årets lokallag Forrige helg ble Lenvik og omegn FpU kåret til årets lokallag under Fremskrittspartiets ungdoms sommerleir i Kristiansand. Drømmejobben

Lavik legger ikke skjul på at det er hektiske og lange dager i nyjobben.

- Men jeg føler uansett at jeg har fått drømmejobben i en alder av 19 år. Planen var egentlig å starte på et utdanningsløp til høsten, men det blir satt på pause nå, sier hun.

Den unge politikeren mener den nye jobben beviser både for henne og andre at stå-på-mot og engasjement lønner seg i lengden.

- Dette hadde jeg ikke trodd for tre år siden, sier hun.

Det gikk imidlertid fort i svingene for 19-åringen. Bare få dager etter at hun fikk gladnyheten, kastet hun seg rundt, pakket ned jenterommet og fant leilighet i Oslo.

Ungdomspolitiker Lavik i hard motvind: - Du er et "jåssjån" som ikke er tørr bak øra Tonje Lavik (Fpu) er ofte i hard motvind og må tåle en støyt når hun fremmer sine politiske meninger. «Osloværing»

- Selv om jeg nå blir en såkalt «osloværing» vil jeg fortsatt sitte i kommunestyret i Sørreisa. Jeg skal også fortsette å være nestformann i Troms Fpu. Det blir en del pendling, men jobben er flink til å tilrettelegge, sier hun.

- Du vil ikke kvitte deg med noen av vervene?

- Nei. Ordføreren i Sørreisa, Jan-Erik Nordahl, er veldig positiv og han har sagt at han også skal legge til rette for meg, svarer hun.

- Hva blir neste steg, hvis du vil utvikle deg videre?

- Drømmen er å kunne jobbe og leve som politiker. Jeg håper dette kan være en inngangsdør og kanskje blir det Stortinget neste gang. Mange av rådgiverne som har hatt jobben før meg, jobber nå på Stortinget, svarer hun avslutningsvis.

Denne helga har Lavik deltatt på Troms Frps fylkesårsmøte i Harstad.