SETERMOEN: Det var et stort oppmøte på Bardu Hotell under informasjonsmøte for alle eierne av nye Arctic Raceway AS på Arena Elvenes lørdag.

Fått godkjenning

Nærmere 60 personer, fra både bil, motorsykkel og snøskutermiljøene fikk gode nyheter om etableringen av det nye anlegget på Elvenes i Salangen. Prosjektleder Odd Roar Øgård forteller at en formalitet gjenstår, at landbruksmyndighetene må behandle saken. Men han regner med at dette går greit igjennom.

– Ja, vi har nå fått den idrettsfunksjonelle godkjenninga fra kulturdepartementet. Den kom 5. januar med stempla godkjent på tegninger, kartverk og søknader. Det gjør et vi egentlig kan starte bygginga våres 1. juni 2016, forteller Øgård til Folkebladet.

– Når kan da den første bilen starte på Elvenes?

– Stemmer alle solemerker kan den første bilen starte opp høsten 2017, svarer Øgård.

Millionprosjekt

Øgård fortsetter med å fortelle at de planlegger å gjøre grunnarbeidet i 2016 og lar underlaget det stå til 2017 da asfalteringen starter.

– Da kan første bilen starte opp motoren og legge røyk i august eller september 2017, sier han.

Det var i desember i fjor at Folkebladet skrev om saken første gangen. Stiftelsen Elvenes Motorsportsenter og selskapet Arctic Raceway AS som står for utbyggingen var etablert. Prosjektet er planlagt finansiert med fire millioner kroner i tippemidler, halvannen million kroner i lån, en million kroner i dugnadsinnsats, en million kroner i privat tilskudd og en halv million kroner i egenkapital.

Mange tilskuere

Stripa og en oppstillingsplass på til sammen 20.000 kvadratmeter skal asfalteres. I tillegg skal det monteres profesjonelt tidtakerutstyr slik at banen blir godkjent for konkurranser. Øgård har tidligere fortalt at Dragrace trekker mye folk, det er snakk om flere tusen mennesker.

– På Elvenes har vi et forsiktig anslag på 2.000 mennesker ved arrangement. Vi skal ikke gå skoene av oss, men dette kan liksom bli Millionfisken på land, sa han.