MALVIK: Fra og med neste år er nemlig tvillingparet i landslagsalder, og derfor var det flere tett på landslagsledelsen som så på landsdelssamlingen - som samlet de beste 14- og 15-åringene fra Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge i helga.

Og Finnsnes-guttene var ganske fornøyde med det de fikk vist frem.

Tenker ikke A-lag

- Jeg føler det gikk bedre og bedre i løpet av helga, innleder Emil, som til og med fikk slått en tunnel i siste treningskamp.

- Det gikk ganske bra, men det er selvsagt ting jeg kunne gjort bedre, følger bror Mikkel opp.

Mikkel, Emil og resten av de utatte til samlinga var gjennom to treninger og to kamper, samt en videoanalyse hver. Folkebladet rakk bare en kjapp prat med brødreparet før de ble kalt til tilbakemelding i det trange programmet.

- Finnsnes sitt A-lag har de siste årene vært nødt å ha med svært unge spillere på benken. Håper dere å kunne være med der allerede neste år?

- Det er vanskelig å si, og ikke noe jeg tenker mye på. Jeg ønsker bare å spille best mulig og gjøre det best mulig, sier Mikkel Konradsen Ceide.

Trangt nåløye

- Det har vært lærerikt å være her, og spennende, sier Emil Konradsen Ceide.

At brødreparet stadig spilte bedre i helga var et inntrykk både spillerutvikler Truls Jenssen i Troms Fotballkrets og sportssjef Jan Tore Bakli i Finnsnes IL delte.

- I dag (søndag, journ. anm.) har begge vært meget gode, sier Truls Jenssen fra sidelinja mens spillerne er utpå for sin siste kamp - og spiller mot hverandre.

Der Mikkel er en stopper med stoisk ro og teknikk til å spille seg ut, viste Emil seg som en ving med svært god nærteknikk. Men det er ikke noe enkelt nåløye de har kommet seg gjennom - og trangere blir det før det blir snakk om en eventuell landslagsplass.

- Jeg antar at seks til åtte fra denne gruppa, og seks til åtte fra landsdelssamlinga fra Øst- og Sørlandet blir tatt med i løpet av neste år, sier han.

Fokus på utvikling

Finnsnes valgte på eget initiativ å sende sportssjef Bakli ned til Abrahallen utenfor Trondheim for å følge opp spillerne. Han er fornøyd med det guttespillerne fra Finnsnes viste.

- Det har vært høyt nivå her. Spesielt er det mange kvikke spillere. Emil og Mikkel har lært mye og vist seg frem, sier Bakli.

- De har selvsagt noen ting å jobbe med, mens andre ting holder nivået og vel så det, men det gjelder vel alle spillerne, mener Bakli.

Bakli tror på ingen måte at tvillingparet Konradsen Ceide - eller andre - får så mye bedre utvikling andre plasser enn Finnsnes med det første.

- I Finnsnes får de en god treningshverdag, og det er ikke nødvendigvis slik at de bør dra til en toppklubbene med en gang de får sjansen - det viser seg gang på gang.

Finnsnes har i en årrekke hatt ambisjoner om å produsere spillere til toppfotballen, et mål klubben ikke har klart. Nå har klubben større fokus på utvikling.

- Jeg er kommet inn på heltid, og vi kommer til å bli bedre på å utvikle spillere over tid, det er også en av grunnene til at jeg har reist hit for å se nivået på denne aldersgruppa. Det er minimum hit våre spillere må komme, og det vil komme flere spillere til slike samlinger fra vår klubb fremover, lover sportssjefen.

FRISPILLING: Mikkel Konradsen Ceide gjorde seg bemerket med sin gode ro og evner til å spille ballen forbi pressledd i helga. Foto: Marco Bjørklund