SØR-SENJA: Gullvang Gård har søkt etter dispensasjon fra det såkalte LNFR-formålet til å bygge ut inntil tre gammer på Stonglandshalvøya. Gammene skal være uten strøm, og skal bygges til turistformål.

«Dette er et enkelt bygg som vi kan bygge nesten utelukkende med materialer som vi har på eiendommen (stein, bjørk/andre treslag og torv). Vi ønsker å teste ut denne bo/overnattingsformen ved å bygge en første gamme på 2,5 x 3,5 meter i år. Dersom det viser seg å være et marked for dette, ønsker vi å bygge flere slike gammer etter hvert”, heter det i søknaden signert av Reidun Aspmo og Tord Walderhaug.

Det beskrives hvordan gammene skal legges diskret i terrenget, og ikke vil føre til andre sår i terrenget enn fire bolter som bores i fjell for å feste sylla til gammen.

Utvalg for plan, nøring og drift i Tranøy kommune behandles dispensasjonssøknaden 2. desember. Innstillinga fra rådmannen er positiv.

”Fisketurisme og aktivitet som det legges opp til er et næringsfyrtårn i Tranøy kommune. Det er ingen negative miljø- eller samfunnsmessige konsekvenser av tiltaket”, konkluderer rådmannen overfor utvalget.