TRANØY: Det melder NRK Troms mandag formiddag som videre skriver at Sparebank1 Nord-Norge kan komme til å legge ned mange lokalbanker på småsteder.

150 ansatte skal nemlig få sluttpakke og en av lokalbankene som kan bli borte på sikt, er den på Stonglandseidet i Tranøy kommune.

Banken er etablert 60 steder i landsdelen og kommunikasjonssjef Geir Håvard Hansen sier til NRK at de nå starter en prosess hvor lokalsamfunnene blir tatt med på råd.

Vi bruker mindre penger på jula Oslo (NTB): Nordmenn vil bruke 17 prosent mindre penger på jula i år enn i fjor, ifølge en undersøkelse utført før Sparebank 1. Berømmer ansatte

Det var i september at alle medarbeiderne i Sparebank1 Nord-Norge fikk tilbud om frivillige sluttpakker. Bakgrunnen var ifølge NRK omstillingsbehov som følge av økt digitalisering og endret kunde-adferd.

Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge har tidligere uttalt at han er tilfreds med at de lyktes å løse overtalligheten ved hjelp av frivillige ordninger.

- Jeg vil berømme både ansatte og tillitsvalgte for måten de har møtt omstillingsbehovet på, sier han til NRK.

«Høyere lønnsomhet enn resten av landet» Sparebank1 Nord-Norge la denne uka frem sitt konjunkturbarometer for landsdelen. Det preges av entusiasme for mulighetene i nord. To års etterlønn

Sluttpakkene avhenger av ansiennitet og alder. For de med lengst tjeneste dreier det seg om en sluttpakke på opptil to års lønn.

NRK melder videre at de fleste som frivillig takket ja til sluttpakke vil ha sin siste arbeidsdag allerede 31. desember i år.

- Noen vil fortsette i banken inn i 2016, påpekes det avslutningsvis.