BARDUFOSS: Strev, masse detaljer og veldig arbeid på fritiden.

Det er omtrent det dugnadsgjengen bak Frost, vinterfestuka i Målselv, får tilbake av å prøve å skape en fast tradisjon for en vinterfestuke.

I år er det tredje året på rad at Frost arrangeres. Det som i fjor var en hel uke er nå skåret ned til tre dager, og det er antakelig der det vil ligge slik konseptet bak Frost er for tiden.

– Organiseringen er fortsatt dugnadsarbeid. Og vi er i hovedsak den samme gjengen som dro det hele i gang for tre år siden. Også så lenge vi er bare en liten dugnadsgjeng kortere vi ned arrangementet til tre dager. Det har både med mengden arbeid og kostnader å gjøre, sier en av ildsjelene, Roger Nilsen.

Har noe for seg

Nilsen og hans medspillere mener at Frost-arrangementet absolutt har noe for seg. Derfor jobbes det også med å endre organiseringen av arrangementet. Fra å være en liten fast dugnadsgjeng til en mer profesjonell organisasjonsform som kan utvikle vinterfestuka videre.

– Vi jobber en del med å finne den endelig profilen på vinterfestuka. Vi har flere ideer som vi skal konkretisere. Det er naturlig for oss å se på nærliggende arrangementer og hvordan de har organisert seg, sier Nilsen.

Men først og fremst er fokus på neste Frost-arrangement. I januar neste år.

Faste aktiviteter

Det endelig programmet er ikke ferdig ennå, men flere av de faste aktivitetene er allerede spikret.

Som isbading i Andselva, Quiz-kveld og festtelt midt i sentrum der det skal være kveldsarrangementer fredag og lørdag.

Kanskje scootercross

– Vi ønsker å videreføre en del av arrangementene samtidig som vi jobber med nye. Foreløpig er ikke det på plass. Vi ønsker å arrangere scootercross denne gangen også, men vi har ikke fått avklart det riktig ennå. Vi ønsker også å videreføre Yukigassen. Dette er noe vi ønsker å ha med i den nye profilen til vinterfestuka som vi jobber med, sier Nilsen.

Stikkord i den nye profilen blir kulde, lek og moro. Selv om gradestokken viser minus 20.

– Vi leve og bor i et arktisk klima som betyr at vi ikke bare kan sette oss inne i tre uker selv om det er minus 20 utendørs. Være ute og bruke omgivelsene til lek og moro er en del av den profilen vi ønsker oss, sier Nilsen.