SILSAND: Norge deltar for 29. gang på Internationale Grüne Woche i Berlin, Tromspotet for første gang, og for første gang arrangeres også en pressetur i forkant messa. Lørdag var frilansere og journalister fra flere av Tysklands fremste kulinariske utgivelser på besøk på Tromspotet.

— Det er godt at lokalmat settes på kartet — også når det gjelder turisme, sier Halgeir Jakobsen, daglig leder ved Tromspotet.

— Gulløye har vært ”deltager” på messa i mange år, selv om ikke vi har vært der. Men i 2016 blir det bacalao og bidos med kjøtt fra Hjerttinden. Dermed kan flere oppdage hva som faktisk finnnes her.

Interessant

Internationale Grüne Woche er en profileringsarena og en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv. I 2016 arrangeres den 15. - 24. januar. Tromspotet og Art Nor er med for første gang og vil delta under hele messeperioden.

Lørdag ble det kjørt produksjonsdemonstrasjon for de inviterte gjestene. Selv om de alle har reist verden rundt og de fleste av dem har vært i Norge før, var det første besøk nord for Polarsirkelen for samtlige.

— Interessant. Og mørkt! mente Rainer Meier, redaktør i Gruner + Jahr Corporate Media, bladet som Miele gir ut i flere land.

Jürgen Sorges er frilansjournalist for blant annet Feinschmecker og kulinariker.de.

— Det som er bemerkelsesverdig, er at man i det hele tatt kan dyrke noe på denne siden av Polarsirkelen, sier han.

Pris

Under Grüne Woche deles også den nasjonale Bygdeutviklingsprisen ut, der vinneren kåres blant fylkesvinnere. I Troms vant Grundnes gård fylkesprisen. Fra Midt-Troms er Tromspotet, Art Nor, Polar Park og Hjerttind Rein invitert med. Deltagerne representerer Norge og Nord-Norge gjennom presentasjon av produkter og salg av smaksprøver. Det betyr ikke minst god profilering av unike produkter fra en landsdel hvor Golfstrømmen legger grunnlaget for både vekst, smak og kulinarisk særegenhet.

— Her får vi fortalt historien om et samarbeid om en bedrift som bøndene egentlig eier, og vi får vist hva som kan dyrkes her under spesielle vekstvilkår, forteller produsentkontakt Ulrike Naumann ved Tromspotet.