BARDUFOSS: 3. desember skal kommunestyret avgjøre om kommunen skal kjøpe navnet på fotballhallen på Rustahøgda til fem millioner kroner.

Helst ikke, sier rådmannen i sin saksutredning. I så fall må pengene tas over driften, og det betyr at kommunen må redusere på andre områder for en tilsvarende sum som det BOIF ønsker å selge navnet på storhallen for.

Tre eller fem millioner

Tilbudet fra BOIF inneholder to forslag. Enten kjøpe navnet for tre millioner kroner i 10 år, eller fem millioner for å få navnet i all framtid.

Som gjenytelse skal Målselv kommune få en time gratis trening i uka for funksjonshemmede, en time gratis trening i uka for pensjonister og en time gratis fellestrim med instruktør for alle.

Ikke investering

Konklusjonen til rådmannen er at et eventuelt navnekjøp ikke kommer inn under kategorien investering, og dermed må et eventuelt kjøp bokføres i driften, som igjen betyr nedtrekk på andre rammeområder i kommunen for et tilsvarende beløp.

– Målselv kommune er i en omstillingsfase hvor budsjettet har behov for å styrkes, og det ligger ytterligere nedtrekk inne i økonomiplanperioden. Slik rådmannen ser det, vil det ikke være hensiktsmessig å måtte kutte ytterligere i driften, eller hente midler fra et disposisjonsfond hvor det allerede er planlagt disponert seks millioner kroner til retaksering i forbindelse med eiendomsskatt, for å gi et tilskudd til Bardufoss storhall AS i bytte mot navnerettigheter og treningstimer, skriver rådmannen i sin vurdering.

Til etterretning

– Vi må jo bare ta det til etteretning, men vi ønsker jo kommunen med på laget på et vis i forhold til bruk og leie av hallen, sier leder i BOIF, Siri Storaa.

Så langt har ikke kommunen inngått timeleie i storhallen.

– Når det gjelder navnebruken så er jo Bardufoss storhall allerede innarbeidet nasjonalt, ikke minst i forhold til arbeidet med å få full momskonpensasjon. Sånn sett er det kanskje ikke så dumt å la navnet stå, men jeg synes jo det er et selvfølge at kommunen bidrar, i allefall med timeleie på dagtid. For eksempel til ansatte, men ikke minst til skoleelever, sier Storaa.