STORSTEINNES: Politiet har brukt store ressurser på den uløste Vålnessaken. Per Vålnes fra Sagelv ved Storsteinnes ble antatt drept under, eller kort tid etter, sitt eget bursdagsselskap i november 2011.

Kostnad

– Beløpet på 23 millioner er knyttet til søket etter Per Vålnes på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, opplyser politimester i Troms politidistrikt, Ole B. Sæverud, til avisen iTromsø.

– Dette er i kostnad den største enkeltoperasjonen vi har gjennomført. Ingenting annet kommer i nærheten, sier politimesteren til avisen.

Politimesteren forteller at de ikke har noen totaloversikt over hvor mye saken har kostet. Det ønsker man heller ikke å gå ut med. Sæverud opplyser imidlertid at kostnadene knyttet til gjestestuen er en stor del av det større kostnadsbildet.

Savnet

1. desember 2011 ble Per Vålnes (50) meldt savnet av sin egen samboer. Hun sa hun sist hadde sett ham i live 30. november, men politiet mener han ble drept under eller kort tid etter sin egen 50-årsfeiring natt til 27. november.

Kripos ble koblet inn i saken i mars 2012, og siden har politiet etterforsket saken som et drap.

– Vi har brukt mye ressurser i denne saken fordi vi lever i et samfunn hvor slike saker stort sett blir oppklart, forteller han, og fortsetter:

– Mange har inntrykk av at det er flere drap i Norge i dag, men det har vært stabilt de siste tredve årene, på tross av befolkningsvekst. En del av grunnen til dette tror jeg er at politiet legger mye arbeid i å oppklare de drapssakene som er. Hvis det begås et drap blir alle steinene snudd. Det vises ikke så godt i mediebildet, siden det skrives mest om de drapene som ikke er oppklart.

Avsluttes aldri

Ifølge politimesteren avsluttes egentlig aldri drapssaker, selv om sakene er henlagt.

– Vålnes-saken er avsluttet for de tre siktede i saken, men vi sitter fortsatt igjen med spørsmål. Men akkurat nå har vi ingen konkrete etterforskningsskritt, forteller han.

Politiet har jobbet med Vålnes-saken i lang tid, og de følger fortsatt opp tips i håp om å løse mysteriet.

Les mer om saken hos iTromsø