FINNSNES: Premieutdelinga etter årets sommersesong i Ti på Topp i Lenvik går av stabelen i løpet av tre timer torsdag og tre timer lørdag denne uka. Utdelinga av årets premiekopper finner sted i Amfi-senteret, der man kan droppe innom og hente premien sin.

Masse kopper

– Vi brukte først å ha premieutdelinga i Kulturhuset. Mange kom på disse arrangementene, men så opplevde vi å sitte igjen med masse kopper, forteller folkehelsekoordinator Karoline Sandberg i Lenvik kommune.

I fjor var første gang arrangementet ble flytta til Amfi. Opplevelsen var god.

– Vi så at folk tok seg tid til å prate om sesongen som hadde vært og også den kommende sesongen, sier Sandberg.

Økt deltakelse

Det var formidable tusen deltakere som heiv seg med første gangen Ti på Topp ble arrangert i Lenvik i 2010. De påfølgende årene dalte deltakelsen.

– Nå ser vi at tallene er på tur opp igjen, noe som vi selvsagt synes er veldig gledelig, smiler Sandberg.

Totalt er det registrert 447 deltagere denne sesongen, noe som er en økning på 120 fra i fjor.

– Av disse er 139 helt nye deltakere, noe som er utrolig flott!

355 deltakere har klart premiekravet, og kan altså innkassere en kopp med årets motiv, Varden.

– Jeg har gått gjennom årets turbøker og har talt opp 14.051 registrerte turer totalt denne sesongen. Det er helt rått, sier Sandberg.

Nye turer på gang

Ti på Topp omfatter 20 turmål i Lenvik.

– Er det noen endringer på gang til neste sommersesong?

– Vi har fire nye turer som allerede er banket, Nakkefjellet i nærheten av Kårvika, Kompassteinen i Fagerfjellområdet, Slettfjell nær Grasmyrskogen og Grytlappen i tilknytning til Keipen. I tillegg jobber vi med en til som vil bli offentliggjort om kort tid.

Noen turer er ”fast vare” på lista, som Varden og Segla.

– Det har jo vært snakk om slitasje i terrenget på Segla som turmål, men vi tenker det faktisk blir mer slitasje om vi tar denne turen ut av lista. For folk vil gå dit uansett, og da tenker vi det er bedre om det skjer i tilrettelagt form, poengterer Sandberg.

For øvrig opplyser hun at om bred alderssammensetning under årets Ti på Topp. Kvinnene var imidlertid bedre representert enn mennene i år, og stod for 63,5 prosent av turene.

– Så vi ønsker at flere menn hiver seg med.