FINNSNES: Det sier prosjektleder for Byparken Finnsnes, Yngve B. Lyngh.

Tirsdag ble det nemlig holdt informasjonsmøte om prosjektet med å bygge ut Lundhaugen borettslag med 36 leiligheter.

Sjømatpark

Leilighetene er tenkt plassert på toppen av den planlagte Sjømatparken Senja, rett ved siden av Kunnskapsparken.

BOLIGER Prosjektleder for Byparken Finnsnes, Yngve B. Lyngh. Foto: Stian Andre Lund

– At det skulle komme 60 stykker på informasjonsmøtet er langt over forventningene. Det forteller oss at det er et tydelig behov for flere boliger sentralt på Finnsnes, sier Lyngh.

– Hvilke tilbakemeldinger fikk dere?

– Nå var ikke jeg selv til stede på møtet, men megler har kommet med tilbakemelding om en del som har meldt seg som interessenter.

Ut for salg

Boligbyggelaget Nord (Bonord) er involvert i boligprosjektet. Av den grunn er medlemmene i Bonord gitt forkjøpsrett på boligene. Fristen for å benytte seg av denne gikk ut onsdag.

– Er det noen som har meldt seg?

BYPARKEN Bolig- og sjøparkplanene er del av det større Byparkenprosjektet for Lundneset på Finnsnes

– Det er åtte medlemmer som har meldt sin interesse innen fristen. Torsdag vil det bli holdt et tildelingsmøte hvor megler er det stede, og hvor de av disse åtte som ønsker å gå videre til kjøp kan gjøre det. Etter at dette er unnagjort legges leilighetene ut for ordinært salg 27. november.

Intensiverer arbeidet

– Hva nå?

– Nå kommer vi til å intensivere arbeidet med sjømatparken. Vi er i dialog med mulige leietakere der, samt at vi har flere interessenter. Det er på dette arbeidet vi har hovedfokus, understreker Lyngh.

– Kan du avsløre hvem som ser ut til å bli leietakere?

– Jeg kan ikke gå ut med det i dag, men vi har konkretiserte planer med en eller flere aktører. Siktemålet er å signere kontrakter innen første kvartal av 2016.

– Hva med boligdelen?

– Nå vil salg av leilighetene foregå i en periode fremover inntil vi har tilstrekkelig salg til å kunne realisere prosjektet. Samtidig er det sånn at det i denne sammenheng er to prosjekter som skal realiseres samlet ettersom det er snakk om ett bygg, slik at hovedjobben vår nå samtidig som vi skal kontrahere et tilstrekkelig antall boliger så må vi få et tilstrekkelig antall leietakere til sjømatparken, påpeker Lyngh.