FINNSNES: Under Naturvernforbundets landsmøte i helga kom det krav om at Tromsbanen må tas med i neste Nasjonal Transportplan.

- Det er på tide at  politikerne våkner og tar fatt på arbeidet for en mer klimavennlig og framtidsretta transport i  nord, og for å knytte landet vårt sammen, sier Therese Hugstmyr Woie i Naturvernforbundet i Troms i en pressemelding.

I forkant av Nasjonal  Transportplan 2010 krevde daværende samferdselskomité på Stortinget at Tromsbane-alternativet  skulle utredes, og oppdraget ble sendt fra departementet til Jernbaneverket. I denne utredningen ble Tromsbanen foreslått skrinlagt.  Utredningen påsto at det ikke var grunnlag for mer enn ett tog til Tromsø per dag de neste tiårene.

Nasjonal transportplan for perioden 2018-2027 skal ut på høring i første kvartal av 2016, og vedtas av Stortinget våren 2017. Nå mener Naturvernforbundets landsmøte, som er samlet i Sarpsborg denne helgen, at forslaget om Tromsbane må vurderes på nytt, påpekes det i pressemeldinga.

- Kravene fra Nord-Norge blir bare sterkere for hver dag. Jernbane er en viktig investering hele landets framtid, påpeker Woie.