FINNSNES: Lenvik kommunestyre har nå vedtatt at den nye brannstasjonen skal etableres på Heimlymyra. Prislappen er 20 millioner kroner.

Vedtok

Det var i april i år at politikerne vedtok å bygge ny stasjon på Finnsnes. Det etter å ha estimert at prisen på flikking av den gamle, ville blitt for stiv.

Etableringområdene det sto mellom var Innerneset og Heimlymyra.

Rådmannen skal nå starte prosjekteringen av brannstasjonen med parkeringshus i sokkeletasjen.

- Kommunestyret forutsetter at bygningen planlegges med muligheten for å bygge en etasje til med tanke på framtidig ønske/krav om å etablere kasernering av vaktmannskaper, heter det i vedtaket.

- En ny hverdag

Overbannmester og leder for beredskap i Lenvik kommune, Erik Jensen, er i og for seg fornøyd med det endelige vedtaket.

- Til syvende og sist får vi ny brannstasjon som fyller de pålagte kravene, sier han.

I juni hadde imidlertid Jensen sett for seg Innerneset som et bedre alternativ hvor de kunne hatt brannbåten liggende like i nærheten.

- Det vil uansett bli en helt ny hverdag for oss å komme til ny brannstasjon på Heimlysmyra. Vi får egen ren-og skittensone slik at vi kan skille mellom de to tingene. Vi får også muligheten til å ta oss en ordentlig dusj og gå på do på et skikkelig vis, forteller han.

De primærforholdene har ikke dagens brannstasjon og Lenvik kommune har etter pålegg fra Arbeidstilsynet besluttet å ta steget videre.

- Inkluder oss

Brannovermester Jensen er i så måte klar på at Lenvik kommune må bruke tida framover fornuftig og godt.

- Når man skal bruke så mye penger på et bygg, må det gjøres ordentlig. Vi må ha flere møter og de må ta seg tid til å høre på hva vi trenger, sier han.

Representanter fra Lenvik brannvesen har i den siste tida besøkt andre brannstasjoner i landet for å få inspirasjon.

- Det er mange ting som skal huskes på når en brannstasjon skal bygges. Spesielt i forhold til HMS-kravene, sier han og poengterer:

- Det er vi som har kompetansen på dette området og det er vårt felt. Lenvik kommune har vært flink til å inkludere oss fram til i dag, og slik håper jeg det fortsetter.

Fornøyd

Med andre ord er oppfordringa:

- Ikke finn fram den dype tallerkenen med en gang, sier han avslutningsvis.

Brannsjef i Lenvik kommune Arnstein Smevik er soleklart fornøyd med vedtaket.

- Vi vet imidlertid ikke fremtidsplanen ennå, siden vi ikke har hatt det offisielle møtet med arkitekten, men vi ser veldig lyst på framtida, sier han og legger spøkefullt til:

- Dette blir topp. Tenk at jeg får realisert dette før jeg trer av som pensjonist.

Overbrannmester Erik Jensen er i og for seg fornøyd med vedtaket om å etablere brannstasjon på Heimlymyra. Foto: Fredrik Kampevoll