RUNDHAUG: - Forespørselen om booking av rom kom i går morges. Ikke overraskende, slik situasjonen i verden er nå, sier hotelldirektør Reidun L. Traasdahl Nilsen. Hun understreker at dette er vanlig romutleie til redusert pris over en kortere periode.

- Gjestegården er ikke blitt flyktningmottak, poengterer hun.

Grusomt

Det er for henne grusomt å se menneskeflukten som nå pågår i Europa.

- Den berører oss alle og et nasjonalt dugnadsløft må til. Vi sier selvsagt ja når vi har ledige rom og blir spurt om å gi husly til de som trenger det, sier Traasdahl Nilsen som videre presiserer at arbeidet med å skaffe turister til gjestegården uansett vil pågå med full styrke.Det er organisasjonen Hero Norge som på vegne av UDI har gjort avtale om akuttleie på gjestegården. Dette på bakgrunn av de store ankomstene av asylsøkere som nylig er kommet gjennom Storskog i Finnmark, samt at bo kapasitet i østlandsområdet nå er sprengt.

- Dette er hotellplasser som skal være av kort varighet, booking er gjort til årsskiftet. Gjestegården vil gjennom sitt kjøkken organisere bespisning og andre forhold, som vanlig for hotellgjester. De som kommer skal ha gjennomgått helsekontroll og er registrert, sier hun.

Tiltak

- Målselv har et varmt hjerte og vi tror flyktningene vil bli tatt godt imot, sier Traasdahl Nilsen.

På hotellet gjøres nå mange raske tiltak; ombookinger, matproduksjon, ekstra hjelp og lignende.

- Frivillige inviteres også til å bidra. Det er også behov for flere senger i gangavstand fra gjestegården. Vi vet ikke hva flyktningene trenger, vi er blitt bedt om å være forberedt på sterke inntrykk når de kommer. Kanskje de trenger klær, kanskje noen å prate med eller ei hand å holde i. Vi stiller gjerne Amanda Pub til rådighet hvis noen i lokalsamfunnet ønsker å bidra med noe, forteller hun,For øvrig vil buffet nå søndag bli arrangert som planlagt.

-  Det er en sjanse for lokalfolk til å møte flyktningene. Søndagsbuffet flyttes ned på Amanda Pub. Gjestegårdens julebord vil også bli flyttet dit, her er egen inngang og koselige lokaliteter.