BARDUFOSS: Hege Paulsruds høyst private innsamlingsaksjon til kreftsaken er nærmest blitt landskjent. Hennes enkle men geniale ide om å selge et bilde hun selv har malt, der inntektene går til kreftforskning, har tatt fullstendig av.

Ved hjelp av jungeltelegrafen og gode hjelpere har hun de siste to årene, og halve oktober i år, samlet inn en million kroner til kreftforskning. Og ennå gjenstår to uker av årets innsamling via Hegeprosjekt.com.

1, 5 millioner

– Jungeltelegrafen har blitt min beste venn, ler Paulsrud.

Første året samlet hun inn 82. 000 kroner, i fjor tett på 700. 000 kroner og på to uker i år er tallet allerede oppe i 315. 000 kroner. Med to uker igjen av oktober håper Paulsrud at innsamlingsaksjonen hennes skal nå samme høyder som i fjor. Altså tett på 700. 000 kroner. I så fall betyr det i underkant av 1, 5 millioner kroner i innsamlede penger på tre hektiske oktobermåneder.

For det er kun oktober måned i hver av de tre årene hun har sin innsamling.

Paulsrud understreker at hennes innsamlingsbidrag i år som tidligere er øremerket kreftforskning, og ikke oktoberaksjonen Rosa Sløyfe som er en brystkreftaksjon.

Egentlig ikke tid

Egentlig hadde Paulsrud ikke tid til å bruke krefter på en ny aksjon i år. Full jobb, fire barn og en mann som pendler kan bli mer enn nok for de fleste, men ikke for Paulsrud.

– Egentlig burde jeg latt være, men så er det jo slik at det tar bare en måned. Og så er det jo kult å vite at jeg har muligheten og at folk faktisk kjøper bildene mine. Og da kan jeg ikke la være. Jeg ser jo at jeg har skapt noen forventninger, og det er kult. Det gir meg også mye energi og da går det. Samtidig har jeg masse gode hjelpere, blant annet fra mannen min. Dette er jo et familieprosjekt, så jeg var egentlig ikke i tvil i år. Da var tvilen større i fjor, sier Paulsrud.

Kanskje en million

Paulsrud tør heller ikke i år å spå hvor mye penger årets aksjon vil innbringe. Begge de to foregående årene oversteg selv hennes villeste fantasier. Hun håpet på 10. 000 første året, det ble 82. 000 kroner

– Jeg har for spøk sagt at tenk om vi kommer opp i en million kroner, sier Paulsrud og ler igjen.

Da har hun to uker på å samle inn i underkant av 700. 000 kroner. Bli ikke overrasket om hun klarer det.

Dette bildet, kalt ”Livet” er årets bidrag fra Hege Paulsrud til hennes private innsamlingsaksjon til kreftforskning. Foto: Privat