BARDUFOSS: Hvert år arrangeres det en stor bygg- og anleggsmesse på Lillestrøm. I år med 13 elever fra byggfag VG2 på Bardufoss Høgtun videregående skole på plass.

– Jo mer læring og erfaring innenfor byggebransjen, jo bedre rustet er vi til å møte arbeidslivet. I tillegg blir vi oppdatert på dagens utstyr og teknologi i byggebransjen, sier en av elevene, Alexander Renè S. Johansen, som forklaring på hvorfor hele elevgjengen drar til Lillestrøm  onsdag morgen.

I tillegg skal elevene bruke tiden på messa til å snakke med forhandlere og entreprenører, og få tips om ting de kan bruke i skolehverdagen. Eller bygge hjemme for den saks skyld.

– Messa inneholder alt fra dørhengsler til lift, sier avdelingsleder på byggfag ved Bardufoss Høgtun videregående skole, Tor Isaksen.

Spart opp penger

Elevene har selv jobbet inn hvert øre av pengene som skal til for å kunne dra på gratis reise og hotellopphold fra onsdag til fredag. Elevene begynte allerede i fjor høst å samle inn penger til reisen.

– Elevene har selv hugget og skåret tømmeret som de har bygget gapahuker og søppelskur av, og som dem så har solgt. Dette er første gang at elever fra Byggfag drar på en slik messe, men vi håper det kan bli årlig. Det har litt med rekruttering til faget å gjøre,  sier Isaksen.

I tillegg til elevene drar også alle lærerne på byggfag på messa.

Mangel på lærlinger

De 13 elevene går siste året på utdanningen og har så smått begynt å se seg om etter lærlingeplasser rundt om hos entreprenørene. Ifølge Isaksen er det svært stor etterspørsel etter lærlinger i bransjen.

– Det er 13 elever her. Det burde vært 25 for å kunne dekke etterspørselen. Det er ikke noe problem med å få seg jobb. Bedriftene tar inn lærlinger, og det burde gi god rekruttering til byggfagutdannelsen. For etterspørselen i bransjen er som sagt stor, sier Isaksen.