TENNEVOLL: Som forventet ble kommunestyret i Lavangen fredag plankekjøring da det nye skulle konstitueres. Høyre markerte seg ved å foreslå APs Kristine Haugen som ordfører og dermed slå splid mellom Ap og Sp som med klart flertall hadde fordelt de sentrale posisjonene.

Tok ordet

Det fikk Kristine Haugen til resolutt å ta ordet:

- Nå står man i en underlig situasjon, sa hun vel vitende om at hun og partiet ble utfordret til å stemme mot seg selv som ordfører og dermed gå sammen med de blå.

Hun framholdt videre at Høyre burde ha respekt for at velgerne med et klart flertall hadde stemt rød-grønt istedenfor å ri kjepphester. Dermed ble hun valgt til varaordfører og Bernhard Halvorsen ordfører med elleve av femten stemmer og som forventet.

Ferske

- Jeg ser fram til å være med på å ta avgjørelser om Lavangen og hvordan det skal se ut her i framtida. For meg som har vært medlem av Senterpartiet er det viktig å jobbe for å opprettholde de små samfunn i distriktet, sier fersking Geir Ove Mortensen i Senterpartiet. Han hadde ikke forestilt seg å bli medlem av kommunestyret der han sto på ellevte plassen til valget og likevel kom inn på sjetteplassen.

- Jeg takker for tillitten og lover å jobbe til beste for lavangensamfunnet, sier den nyinnflytta kulturskolelæreren som har markert godt seg i musikklivet i bygda.

Sp og H ferskest

De fem unge og ferske som nyvalgt ordfører Bernhard Halvorsen får med seg i det nye kommunestyret er fra eget parti: John- Kristian Fossli, Svein Fagerli og Geir Ove Mortensen, samt Villiam Antonsen og Asveig Antonsen for Høyre. Totalt har hele elleve av femten representanter blitt skiftet helt ut i kommunestyret denne gangen men flere har vært i manesjen tidligere enten som vara eller fast medlem. Med Arvid Småriseth er hele Høyregruppa skiftet ut i denne omgang. Samtidig mister de varaordføreren.

Ta vare på de nye

- Til slutt vil jeg si noen ord til det nye kommunestyret, sier ordfører Bernhard Halvorsen etter å ha lost sitt første møte i land.

- Det er mange nye representanter her som vi må ta vare på. Når noen tar ordet forventer jeg at det vises respekt og at dere følger med. Ingen skal da sitte og småprate, lese aviser men ha fokus på det som sies fra denne talerstolen. Hvis ikke bruker jeg gjerne klubba, men samtidig skal vi ha en lett tone som dere har vist oss i dag, framholdt Halvorsen og skuet utover det nye, ferske kommunestyret.

F.v Bernhard Halvorsen tar over ordførerkjedet etter Erling Bratsberg som nå flytter til Dyrøy og blir bonde. Foto: Ulf Antonsen