De fleste nordmenn som ville se fotball på TV søndag valgte å følge Frida Maanum og Norges kvinnelandslag framfor eliteseriekampene for menn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De fleste nordmenn som ville se fotball på TV søndag valgte å følge Frida Maanum og Norges kvinnelandslag framfor eliteseriekampene for menn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

TV-seerne valgte kvinnekampen

Norges første kamp i fotball-EM for kvinner ble i snitt sett av 348.000. På det meste var tallet 498.000, opplyser NRKs analyseavdeling til Bergens Tidende.

Det ga NRK en markedsandel på høye 45,4 prosent.

– Tallene er svært hyggelige for EM og kvinnefotballen. Det er så fortjent, sier NRKs sportssjef Egil Sundvor til avisen.

EM-kampen hadde mye høyere seertall enn de to eliteseriekampene som ble vist på Eurosport Norge. Molde – Strømsgodset, med avspark samtidig, ble sett av 25.000. Brann – Sarpsborg, som startet to timer senere, hadde snitt på 149.000.

Norges Fotballforbund har fått kritikk for å legge eliteseriekamper for menn samtidig med Norges første kamp i kvinne-EM.

– Det er veldig hyggelig at fotballkvinnene knuser herrefotballen, sier Sundvor til Bergens Tidende.

Norges kvinnelag gjorde en skuffende prestasjon i den første EM-kampen, men kan iallfall trøste seg med upåklagelig interesse for lagets forsøk på å slå tilbake i turneringen.

Norges to neste kamper i gruppespillet vises for øvrig på TV 2.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: