Tips Folkebladet

  • SMS/MMS til 2399 med kodeord FB TIPS
  • Epost: tips@folkebladet.no
  • Telefon: Tips Folkebladet 24 timer i døgnet på 77 85 20 20
  • Folkebladet honorerer tips med Flax-lodd

Leserinnlegg

Boligpolitikk på ville veier

 

HØYE BOLIGPRISER gjør det utfordrende for mange å komme inn i boligmarkedet. Ap mener det er så alvorlig at de har satt ned et partiutvalg. De burde i stedet diskutert løsninger i Stortinget – der kan vi faktisk endre landets boligpolitikk. Hovedfokus må settes inn på å få boligmarkedet i balanse. Da trengs handling, ikke utvalg.

FRP VIL GJØRE det enklere å bygge nye boliger, og staten må la kommunene får styre mer av arealpolitikken. Det er våre to viktigste grep. Flere politiske vedtak har gjort det vanskeligere å bygge nye boliger, da må Stortinget reversere regjeringens politikk. Vi må gjøre det enklere å regulere tomter til nye boliger, forenkle byggesaksbehandlingen, tillate at flere boliger bygges uten krav om universell utforming, styrke boligsparing for ungdom og redusere dokumentavgiften. Med rødgrønn regjering er dette dog lettere sagt enn gjort.

KOMMUNENE MÅ få økt lokal råderett over sine areal. Regjeringens restriktive arealpolitikk er til hinder for store boligprosjekter landet over. Regjeringens «frittgående fylkesmenn» stopper og forsinker dessverre mange boligprosjekt med sine innsigelser. Det øker presset på eksisterende boligmasse. I tillegg har regjeringen skjerpet regelverket og kravene for nye boliger betydelig. Byggebransjen anslår at nye forskrifter innebærer at selv enkle leiligheter blir mellom 200.000 og 600.000 kroner dyrere å bygge. Frp vil at regelverket forenkles, slik at bolig av mindre størrelse og enklere standard kan bygges. Det gjør det lettere for førstegangsetablerere å komme inn i markedet.

JEG HÅPER Arbeiderpartiet og regjeringen snart innser at vi ikke trenger flere utvalg, påbud og restriksjoner, men tvert imot en fornuftig oppmykning av regelverket og restriksjonene. Det kan stimulere til økt utbygging av sårt tiltrengte boliger. Det klasseskillet som utvikles av rødgrønn politikk må opphøre.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen. Du må bruke din Facebook-innlogging for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.Varsle om upassende innlegg her

Flere politiske vedtak har gjort det vanskeligere å bygge nye boliger, da må Stortinget reversere regjeringens politikk.

Øyvind Korsberg (Frp)
Folkebladet som E-avis