Før stortingsvalget i 2004 gikk Arbeiderpartiet ved Jens Stoltenberg flere ganger ut og lovte velgerne at skattenivået skulle ligge på 2004-nivå, etter at den borgerlige regjering hadde senket skattet og avgifter i løpet av sin fireårsperiode.

Men som vi husker ble det ved valget sosialistisk flertall med Ap, Sp og SV som dannet ny rødgrønn regjering. Etter forhandlingene på hotell Soria Moria, under pressekonferansen, anført av Jens Stoltenberg, ble Senterpartiets Åslaug Haga bedt om å framføre hva dem blant annet var blitt enige om, det skulle innføres eiendomsskatt i alle landets kommuner.

Men det skulle være frivillig for den enkelte kommune å innføre dette. Dette ble vedtatt flere ganger de første to-tre årene. Har kommunene levd opp til denne frivilligheten? Nei! De fleste kommuner har grepet denne sjansen begjærlig og etter hvert beregnet maksimal eiendomsskatt, og styrer etter mottoet «Mye vil ha mer» og «Den som ikke vil, han skal». Sp fortjener ikke å komme med i noen regjering/storting.

Etter Aps løftebrudd om stabilt skattenivå likt 2004-nivået, er boligeierne med familier påført et stadig økende skattetrykk, og årlige økonomiske konsekvenser pga. kommunenes grådighet med eiendomsskatten. I tillegg skattlegger staten den samme boligen over skatteligninga, jmf. selvangivelsen. Med andre ord dobbelt beskatning! Så har Ap og LO fått fredet og unntatt sine bolig- og eiendomskomplekser i Oslo for eiendomsskatt. Snakker om å bidra til felleskassa! I tillegg ble det innført skatt og avgift på arv og pengegaver, samt økning av en rekke gebyrer mv. Altså en betydelig skatteøkning i forhold til 2004-nivå. (Brutt valgløfte).

I de økonomiske konsekvensene må det tas med i regnestykket at pensjonsreformen fra 2011, som Ap ved tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og statsminister Jens Stoltenberg med Ap og regjering i ryggen, fikk vedtatt nytt regelverk om redusert årlig pensjonsoppgjør, og i tillegg 0,75 prosents reduksjon av hvert årlig pensjonstillegg pr. 1. mai.

Videre hører vi nesten hver dag i pågående valgkamp at dersom Ap vinner valget til høsten, vil de øke skattetrykket for landets innbygger betydelig med 15-20 milliarder kroner, heri også økt boligskatt. For Ap er ikke komfortabel med at folk flest får en lavere skatt som de borgerlige har gjennomført. Er ikke oljeinntektene hele det norske folks «eiendom» og rettighet?

Dersom stemmeberettigede har tenkt å stemme på Ap eller Sp ved høstens stortingsvalg, så er de med på å godta betydelige økninger av inntektsskatt, boligskatt, avgifter og gebyrer, samt økning av egenandelen i folketrygden fra 2018. Dette blir å straffe vanlige nordmenn som ikke har gjort annet enn å bygge/kjøpe seg en bolig. En bolig som eierne har betalt tusenvis av kroner i skatt og avgifter på under oppføring og vedlikehold.

Den norske befolkning er ikke helt uten makt. Vi kan blant annet gå til kjøpestopp som i så fall vil ramme stat og kommuner i form av tapte skatter og «moms».