Troms Frp mener regjeringen og flertallet på Stortinget må omgjøre sin beslutning. 339-skvadron må være på Bardufoss, i nærheten til Hæren i Indre-Troms, Nordland og Finnmark. Da vil det også være riktig at hovedbasen for helikopter i Norge er på Bardufoss. All logistikk og infrastruktur er ny og klar til bruk, da det minimum er investert for 1,4 milliard på Bardufoss til dette formålet.

Større rasulykker og alvorlige ulykker i vinter har vist at det ikke er forsvarlig å fjerne dagens helikoptre på Bardufoss da disse er de eneste som er i stand til å håndtere vær og vind og reagere raskt nok tl å være den beredskapen de skal være for nordområdene.

Brigade Nord er helt avhengig av høy reaksjonsevne både ved beredskap og under operasjoner. Ett av de viktigste verktøyene for å oppnå dette er dagens 339-skvadronen med utgangspunkt lokalisert Hovedbasen for helikopter på Bardufoss.

Fremskrittspartiet er bekymret for endringene som vil svekke beredskap og sikkerhet i nord om Bell-helikoptrene blir erstattet med helikopter som ikke er egnet til å utføre viktige oppgaver for å sikre nordområdene.

Fremskrittspartiet ber stortingsgruppen gjøre nye vurderinger for å sikre beredskap og forsvarsevne med Bardufoss som hovedbase for helikopter som i dag. Bardufoss flystasjon bør videreføres som hovedbase for Forsvarets helikoptre med felles ledelse for 339-skvadronen med Bell 412 taktiske transporthelikoptre, 337-skvadronen med NH 90 kystvaktshelikoptre og 334-skvadron med NH 90 fregatthelikoptre.

Fremskrittspartiet er bekymret for endringene som vil svekke beredskap og sikkerhet i nord om Bell-helikoptrene blir erstattet med helikopter som ikke er egnet til å utføre viktige oppgaver for å sikre nordområdene, skriver Troms Frp. Foto: Jan-Erik Bergstad