ARTIKKELFORFATTER Jan Skogheim.

ONSDAG 25

. januar 2017 sto det å lese i både Nordlys og Folkebladet at Arbeiderpartiet vil sikre at helikoptrene på Bardufoss forblir der de er, om Arbeiderpartiet vinner valget til høsten! En fantastisk nyhet for folket i Troms! Ja, de endatil garanterer det! Men — kan vi stole på dette, eller er det som mange i Høyre og Fremskrittspartiet hevder, bare valgflesk?

JEG PERSONLIG velger å tro det. Men samtidig har jeg en oppfordring til Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt. For å bevise at dere mener alvor med dette, utfordrer jeg dere på følgende: Frem et representantforslag (dokument 8) på Stortinget, hvor dere kaller tilbake iverksettelsesbrevet av 20.12.16. Legg så til i samme forslaget at Langtidsplanen for Forsvaret (LTP), «Kampkraft og bærekraft», av 15 11.16 reverseres og kommer tilbake til Stortinget for ny behandling. Og gjør det så raskt som overhode mulig, og i alle fall i god tid før valgkampen blåses skikkelig i gang. Det vil være eneste bevis for deres garantier!

SÅ ET hjertesukk til slutt: Debatten om LTP-en har kommet inn på feil spor og skapt fronter som ikke burde være der. Dette handler ikke om enten Rygge eller Bardufoss. Dette handler om begge deler! Spesialstyrkene på Rena trenger helikoptre. Dette samme gjør alle militære avdelinger i nord.